Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2004-08-11 23:02:38 Witam ;
Na ogół staram się sam rozwiązywać problemy z moja omesią. Dłużej je pamiętam i powtórnie nie są już w stanie mnie zaskoczyć. Dzisiaj z jednym takowym zdołałem się już uporać Po prawie miesięcznym odpalaniu na gazie, a wszystko z pomocą waszych postów na forum. DZIĘKI. Co niektórzy widzieli mnie w Sobieszewie jak nieporadnie wydostawałem się z auta drzwiami pasażera. Jak tak dalej pójdzie to już tylko czaka mnie ewakuacja przez szyber-dach lub klapę bagażnika. Mój problem to zablokowany zamek drzwi kierowcy. Central działa, ale tylko na pozostałe drzwi. Ręcznie kluczykiem też próbowałem, i nic. Jest wyczuwalny sprężysty opór na kluczu przy przekręcaniu go w lewo. Wspomnę może dość istotny szczegół, który może mieć z tym związek. Przy okazji przyciemniania szyb, panowie „fachowcy” nie tak przełożyli wiązkę kabli w drzwiach, że szyba nie schodziła do samego dołu, a co za tym idzie zahaczała o te kable . W konsekwencji przestał mi grać głośnik w drzwiach. Usterkę usunąłem. Jednak ostatnio szlag trafił i owe zamykanie drzwi. Czy ewentualnie przerwany kabel od centrala w tych drzwiach może być tego przyczyną? Jak to ustrojstwo naprawić? Nikt do tej pory nie naprowadził mnie na nic sensownego. Nawet chyba włam nie pomoże jak nie mogę tego sforsować oryginalnym kluczykiem. Nadzieja w Was. Może ktoś już miał do czynienia z czymś podobnym. Pozdrawiam P.S. Może jakiś fachman pojawi się w sobotę na 1/4 mili, to organoleptycznie sam oceni tę przypadłość ![]() |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2004-08-12 13:40:28 Wodniczka Ty miałeś mniejszy problem bo możesz otworzyć drzwi i coś z tym robić a On ma je zablokowane!
|
wodniczka opel omega A wałbrzych | 2004-08-12 18:11:23 jarn: ok. zgadzam sie z Tobą.. ale za nim odblokowałam drzwi musiałam rozebrać tapicerkę w tych drzwiach... problem miałam defacto taki sam..
|
![]() Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-12 18:37:53 Nie jestem pewien ale wdaje mi się że w omie b nie ma cięgien ![]() PS: zamiast odłączać aku możesz też odłączyć wiązkę przewodów między drzwiami pasażera a resztą samochodu. Powodzenia |
![]() mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2004-08-12 19:01:38
Też bym tak chciał, ale zdjęcie tapicerki w omie B bez uprzedniego otwarcia drzwi jest niemożliwe. Jak na razie do zamka i cięgieł mam dostęp jedynie przez mały otwór po usunieciu guzika od centrala. Wielkiego jednak pola do popisu to nie daje. Dzięki Wam za dotychczasowe porady i sugestie, ale dalej czekam na kolejne ![]() wodniczka: ja swoje zablokowane wkładki rozebrałem na części pierwsze. Wyczyściłem, nasmarowałem i działają bez zarzutu. Przyznam, że zpieczonego brudu było tam od groma. Pozdrawiam |
![]() mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2004-08-12 19:14:29
Zaraz ide to sprawdzić. Dzięki |