MotoNews.pl

[126p] Problem z rozrusznikiem...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam a zatem chodzi o rozrusznik palony na kluczyk, przestal mi chodzic tzn przygasaly kontrolki a nie krecil to wymienilem tulejki i szczotki zakladam i... chodzi ale sie nie zazebia z kolem tylko robi tak ziuuuuuuu napewno wiecie o co chodzi bo ktos napewno tak mial, wymienilem w nim bendiks dalej to samo,cewke dalej to samo i kurde sam juz nie wiem co go boli i co moze w byc w nim złego....

sprawdz czy nie wlozyles odwrotnie widelek co bendix wypychaja, i sprawdz czy masz wlozony ten sworzen co po nim sie ruszaja widelki, ja go kiedys zapomnialem zabezpiczyc, pasuje srubka M6. sworzen to mozesz nie wyjmowac rozrusznika i zobaczysz czy jest. a rozrusznik w malcu to dla mnie katorga. wielki KAŁ

sworzen jest, widelki sa raczej dobrze, zapomnialem dodac ze raz łapie a raz nie czyli mi raz zakreci a raz nie...

moze Bendix???

Jeżeli bendix wymieniłeś to może aparat ma już dość

bendix wymienialem, aparat a co to?? jesli to cewka to tez wymienilem i dalej nic...

pewnie blokuje sie tuleja w elektromagnesie , u mnie byl ten sam problem

Cytat:
sworzen jest, widelki sa raczej dobrze,

Ale tez raczej zle.

Widelki maja byc tak zalozone zeby jaknajmocniej wypychaly bendix.

Nie sprawdzales rozrusznika na krotko przed wlozeniem do auta?

na bank widełki !!! maja byc odwrotnie niz sie wydaje mialem tak samo i tak samo sie upieralem jak ty
nie ma innej opcji

no ja tez mialem akcje z widelkami tez myslalem ze powinny byc inaczej, elektrykowi nie wierzylem jak mi mowil jakj maja byc, i tez mi czasem zalapywal.

no ja też stawiam na widełki, no bo co innego można tam źle założyć?????

no jak Ci raz kreci raz nie i zalezy to od pogody to aparat na bank

sam juz nie wiem jeszcze do widelek nie patrzylem ale to cholerstwo kreci np rano jak jest zimny ale jak sie silnik nagrzeje to 5-10razem zlapie

napewno widelki zbieg okolicznosci ze kreci rano

Cytat:
2004-10-09 19:36:22, boombel pisze:
sam juz nie wiem jeszcze do widelek nie patrzylem ale to cholerstwo kreci np rano jak jest zimny ale jak sie silnik nagrzeje to 5-10razem zlapie

ja obstawiam automat jak zimny kręci a ciepły nie to na 90 % automata czesto tak sie dzieje w FSO jak nie ma osłony na rozrusznik

ii dalej to samooo kupilem nowy bendix zalozylem i kurde znow w koncu kupilem rozrusznik po regeneracji ze 2 dni byl spokoj ale w miedzy czasie na 30 razy zapalania 3 razy sie to dzialo az w koncu znow niechce zakrecić na calkiem innym rozruszniku?? i co to?? chyba jakas klątwa a moze wina wiazki elektrycznej bo ma palony z przycisku bo ma stara stacyjke....