MotoNews.pl
11 Koszt obycia skórą kierownicy (64432/0)

Koszt obycia skórą kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile kosztuje obszycie kierownicy skórą?

Najlepiej dowiedzieć się dzwoniąc do Tap-Caru na Maratońskiej. Ostatnio jak się dowiadywałem to 100PLN ale to było dość dawno u tapicera na KIlińskiego.

Największym problemem jest sama skóra , jak masz taki kawałek akurat na kiere( stara kórtka, fotel, czy cokolwiek) to samo obszycie to nie dość że jest stosunkowo proste do wykonania samemu to daje wielką satysfakcje...
rzdze zapytać jakąś znajomą krawcową czy pomoże zrobić wykrój , zorganizować skóre , i z pomocą tej krawcowej pójdzie łatwo, ew. znajomy tapicer. Ale radze zrobic to samemu...
Nie jest to łatwe, ale ...satysfaction

łi tam... lepszy jest zamsz

Widynek oststnio obszywal u jakiegos tapixera oferujacegop swe uslugi na allegro cena bodajze 120 zeta

W Bydgoszczy znalazłem punkt gdzie kobieta obszywa za 50 zeta skórą w jakimkolwiek połączeniu kolorystycznym (łączone 2-, 3- kolorowe łatki)
Polecam

Cytat:
2004-09-29 19:15:26, Parnel pisze:
Widynek oststnio obszywal u jakiegos tapixera oferujacegop swe uslugi na allegro cena bodajze 120 zeta

no rzeczywiście, dogadałem się na 100 za obszycie, 120 z pogrubieniem. tyle, że użyli czegoś zbyt miękkiego do pogrubienia i skóra zrobiła się ciut luźna...laska się tłumaczyła, że do tej pory robili tylko kiery do aut ze wspomaganiem

Cytat:
2004-09-29 19:48:49, widynek pisze:
...laska się tłumaczyła, że do tej pory robili tylko kiery do aut ze wspomaganiem

A co to ma do rzeczy ??? ja mam wspomaganie a kiere mam taką jak inni....

Kolega obszył samemu, śleczał nad kierą ze dwa wieczory, w sumie ładnie, ale niestety tak jak wspomnieliście - skóra jest luźna... a tego nie chce.
Ok oreintacyjny koszt znam, może jak bede miał chwile to podjade pod ten adres co mochu podałes.

A czy ktoś miał do czynienia z takimi kompletami - skóra plus nić do samodzielnego obszycia?

Cytat:
2004-09-29 20:49:20, Nomad pisze:
A co to ma do rzeczy ??? ja mam wspomaganie a kiere mam taką jak inni....

no ze niby mocniej sie czlowiek wiesza na kierze....

Na RAIDzie skóra była przyklejana do kierownicy.