MotoNews.pl

Fotoradary !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W Krakowie zaczynają instalować fotoradary !!! Dla zainteresownych mam liste miejsc w których będą się znajdować . Jeżeli ktoś ma informacje o podobnych zabiegach w innych miastach to może utworzymy jakąś liste z lokalizacjami tych piekielnych użądzeń . " Trzeba w sobie w życi radzić " powiedział góral zawiązując buta na glizdę !!! Pozdrawiam AreQ.

Jak wiesz to czemu od razu sie nie podzielisz !!!
Moja wiedza o fotoradarach wygląda tak:
1. Bora Komorowskiego (przed rondem Polsadu)
2. Lublańska (przed rondem Polsadu)
3. Opolska (Pleszowska)
4. Armi Krajowej (os. Widok)
5. Armi Krajowej (zakręt)
Jeśli lista nie jest pełna to proszę o uzupełnienie

CHIROV 2.0 CD

Oczywiscie, że powinniśmy wymieniać się namiarami na fotoradary, zresztą lista miejsc gdzie są ustawione powinna być publikowana i powszechnie dostępna.
Należy skończyć z hipokryzja niektórych policjantów, którzy jeszcze nie wyszli z krzaków i nadal tam siedzą z suszarkami. Panowie nalezy zadać sobie pytanie czy zależy im tak naprawdę na przestrzeganiu przepisów ruchu drogowego czy też na wpływach z mandatów do budzetu i czesto własnej kieszeni?
Bo jeżeli mamy przestrzegac przepisów to jawnośc fotoradaru, temu nie przeszkodzi, a wręcz wspomoże. Każdy bowiem kierowca przejeżdzajac obok takiego elektronicznego policjanta postawionego obok np szkoły wiedząc o tym odruchowo, ze strachu przed mandatem zdejmie nogę z pedału gazu i to wystarczy, cel jakim jest przestrzeganie prawa zostanie spełniony. A że państwo nie zarobi, cóż ... ale obywatel nie zbiednieje.
A więc policjanci z krzaków na ulicę, a ja od dzisiaj zabieram się za odnotowywanie miejsc postoju fotoradarów w moim mieście.

Cytat:
2002-12-16 15:28:04, Maciej75 pisze:
Oczywiscie, że powinniśmy wymieniać się namiarami na fotoradary, zresztą lista miejsc gdzie są ustawione powinna być publikowana i powszechnie dostępna.
Należy skończyć z hipokryzja niektórych policjantów, którzy jeszcze nie wyszli z krzaków i nadal tam siedzą z suszarkami. Panowie nalezy zadać sobie pytanie czy zależy im tak naprawdę na przestrzeganiu przepisów ruchu drogowego czy też na wpływach z mandatów do budzetu i czesto własnej kieszeni?
Bo jeżeli mamy przestrzegac przepisów to jawnośc fotoradaru, temu nie przeszkodzi, a wręcz wspomoże. Każdy bowiem kierowca przejeżdzajac obok takiego elektronicznego policjanta postawionego obok np szkoły wiedząc o tym odruchowo, ze strachu przed mandatem zdejmie nogę z pedału gazu i to wystarczy, cel jakim jest przestrzeganie prawa zostanie spełniony. A że państwo nie zarobi, cóż ... ale obywatel nie zbiednieje.
A więc policjanci z krzaków na ulicę, a ja od dzisiaj zabieram się za odnotowywanie miejsc postoju fotoradarów w moim mieście.

100 % racji...

Do listy podanej powyżej moge jeszcze dopisać Armi Krajowej na wysokości stacji CPN ale musze przuyznać ,że tego jeszcze nie sprawdziłem ( nie na mojej trasie ). Pozdrawiam AreQ.

1. Bora-Komorowskiego od Geanta w kierunku ronda Polsadu: po lewej stronie (zaraz za ograniczeniem predkosci

2. od strony wiadunktu nad 29-Listopada przed rondem Polsadu

3. Opolska w kierunku Makro za skrzyzowaniem z bodajze Pleszowska (przed kladka dla pieszych)

4. Armii Krajowej jadac od Makro na wysokosci os. Widok (za wiaduktem) przed pasami.

5. kawalek dalej: Armii Krajowej jadac od Makro zaraz przed
charakterystycznym zakretem.
Robert
PS Pozdrawiam Krakowiaków - Czasem zastanawiam sie czy wlasnie mijane Espero nie nalezy do któregoś z was

Zgadzam się z wami w 100%, trzeba takie informację zamieścić na zakładce

spoko spoko zbierajcie, ma ktos liste fotoradarow w Wawie i innych miastach ? to umieszcze je na odzdielnej stronie

Panowie nie straszcie...
Włos mi się na plecach zjeżył!
A niby od kiedy mają działać te piekielne urządzenia?
Tylko nie mówcie, że już, bo w tym układzie nie mam już prawa jazdy za przekraczane prędkości
PS Było se malucha kupić!

"Jeszcze w lutym 15 fotoradarów, robiących zdjęcia piratom drogowym, zostanie zainstalowanych na krakowskich ulicach. Jedno z urządzeń było testowane w czwartek i jak twierdzi szef krakowskiej drogówki, zrobione przez radar zdjęcia są tak dokładne, że widać na nich minę kierowcy.
Fotoradary staną na ulicach: Armii Krajowej, Radzikowskiego, Opolskiej i Okulickiego oraz całej ulicy Wielickiej. Zdjęcia będą automatycznie rejestrować wszelkie wykroczenia drogowe. W przypadku odmowy zapłacenia mandatu będą wykorzystywane w sądzie jako dowód przeciwko łamiącym przepisy kierowcom."
To znalazłem w internecie na ten temat...
Po co nam teraz naklejki jak przy max prędkości ok 50km/h będziemy się rozpoznawać po uśmiechu.

A oto rozwiazanie Waszego problemu: tada

ta nakładka rozumiem jest przezroczysta dla oka a nieprzezroczysta dla fotoradaru ?
dobrze główkuję?

dyshel

A oto lista fotoradarów w Wa-wie
ul. Jagiellońska przy FSO (w kierunku Śródmieścia) oraz przy stacji benzynowej w kierunku Jabłonnej
ul. Pułkowa, za stacji benzynową (w kierunku Łomianek)
ul. Marymoncka, przy szpitalu Bielańskim (w kierunku Łomianek)
Trasa Toruńska, przy zjeździe z mostu Grota Roweckiego (w kierunku Marek)
al. Armii Krajowej, przed ul. Powązkowską (w kierunku Woli)
ul. Radzymińska, Przy stacji Statoil (w kierunku Marek)
ul. Radzymińska; Przy stacji CPN (w kierunku Warszawy)
ul. Radzymińska za Dworcem Wileńskim (w kierunku Marek)
most Poniatowskiego (w kierunku Pragi)
most Poniatowskiego, przy zjeździe na Wał Miedzeszyński (w kierunku Grochowa)
ul. Ostrobramska, przy MZK (w kierunku Śródmieścia)
ul. Korkowa, przy cmentarzu (w obydwu kierunkach)
ul. Czecha, za ul. Kajki (w kierunku Stare Miłosnej)
ul. Powsińska, przy skręcie na Zawady
ul. Przyczółkowa, na wysokości Powsina, (w kierunku Konstancina)
ul. Puławska, przy szklarniach w Mysiadle (w kierunku Warszawy)
ul. Puławska, przy serwisie Volvo (w kierunku Piaseczna)
al. Krakowska, przy ul. Szyszkowej (w obydwu kierunkach)
ul. Łopuszańska, przy AI. Jerozolimskich (w kierunku Okęcia)
ul. Łopuszańska, przy Orbisie (w obydwu kierunkach)
ul. Połczyńska, przy stacji benzynowej w Morach (w obydwu kierunkach)
ul. Połczyńska, przy giełdzie w Broniszach (w obydwu kierunkach)
ul. Szeligowska, przy ul. Połczyńskiej (w kierunku Ożarowa)
ul. Prosta, przy Centertelu (w kierunku Śródmieścia)
ul. Prosta, pomiędzy ul. Karolkową a ul. Towarową (w kierunku Śródmieścia)
ul. Kasprzaka, przy ul. Płockiej (w kierunku Poznania)
ul. Wawelska przy stadionie Skra (w kierunku Wisły)
Al Jerozolimskie, za Rondem Zesłańców Syberyjskich (w kierunku Pruszkowa)
skrzyżowanie ulic Puławskiej i Poleczki (w godz. 14:00 - 15:00 oraz 17:00 - 19:00)
skrzyżowanie ulic Wybrzeże Kościuszkowskie i Karowej (w godz. 13:00 - 15:00)
skrzyżowanie alei Solidarności i Targowej (w godz. 10:00 - 12:00 oraz 14:00 - 18:00)
skrzyżowanie ulic Ostrobramskiej i Zamienieckiej (w godz. 10:00 - 13:00 oraz 17:00 - 20:00)
skrzyżowanie ulic Powstańców Śląskich i Radiowej (w g. 10:00 - 13:00 oraz 17:00 - 20:00)
skrzyżowanie ulic Żwirki i Wigury i Banacha (w godz. 16:00 - 21:00)
skrzyżowanie alei Armii Krajowej i Broniewskiego (w godz. 12:00 - 14:00 oraz 18:00 - 21:00)
skrzyżowanie alei Krakowskiej i 1-go Sierpnia (w godz. 9:00 - 14:00)
ulica Targowa na wysokości posesji nr 35 (w goz. 8:00 - 10:00)
Aleje Ujazdowskie na wysokości posesji nr 1/3 (w godz. 13:00 - 14:00)
skrzyżowanie ulic Hynka i Radarowej (w godz. 9:00 - 11:00 oraz 14:00 -15:00)
tak więc uważajcie panowie
Pozdrawiam
Chirov ESPERO 2.0 CD Kraków

W Warszawie i tak co do zasady obowiązuje 50 km/h, a przecież każdy z Warszawiaków-Esperaków przestrzega przepisów, wiec nie ma się czego bać . Swoja droga przy tej ilości fotoradarów faktycznie prosciej bedzie jeździc zgodnie z przepisami niż pilnować radarów.
Chirov kupa dobrej roboty

Cytat:
2002-12-17 14:21:14, Ptaszyna pisze:
A oto rozwiazanie Waszego problemu: tada

Trzeba kupić 2 sztuki...często fotoradar robi 2 zdjęcia...od przodu jak dojeżdzamy i "od tyłu" jak go mineliśmy...

No i pytanie...czy na kontroli ktoś zauważy...

A jak wygląda złapanie na taki fotoradar? Do domku przysyłają odbitki wraz z wezwaniem do zapłaty?

PS. Trochę się wystrachałem, bo w okolicach krakowskiego Geanta i Makro to sobie nie żałowałem, ale było przed 7 rano więc może jeszcze kamera spała?

PS.2 Uffffff... ulżyło mi. Jeszcze nie przerejestrowałem auta, a jako że jestem jego 2gim właścicielem w ciągu 2 tygodni (kupiłem od handlarza który nie rejestrował go na siebie), toteż będą ewentualnie ścigali jakąś kobitę z Sosnowca której na oczy nie widziałem, ewentualnie handlarza z Zawiercia jak kobita się wymiga - ze 2 lata się popultają, potem ja się popultam z nimi i obejmie mnie amnestia.

oj hmm ja srednie raz dziennie gnam po ulichach ktore sa w spisie warszawskim jak bardzo trzeba przekroczyc zeby zrobil zdjecie ?

shit pewnie przysla mi caly apkiet photosów, qurcze jak beda dobre moze poprosze o odbitki !!!!

Jak dlugo juz dzialaja te fotoradary w wawie ?
i jak szybko trzeba jechac zeby zrobil zdjecie ?
Jakie jest ryzyko zlapania

Od dzi zaczynam sie bac bo szczegolnie na Jagielonskiej, moscie grota, Pulawskiej sobie daje hmmm czadu

ciekawe ile juz punktow mam na koncie w takim wypadku

ej ale jak samochod jest na kogos innego to kto dostaje punkty ?
tak sie zastanawiam czy nie macie jakis przykladowych zdjec, bo jak np. dobrze nie widac kierowcy a tylko samochod ?

Ojjj Lasombra klaniaja sie przepisy i Kodeks Ruchu Drogowego

Za wykroczenie drogowe karany jest kierowca nie pojazd

Jak Cie nie bedzie widac to moga zrobic zdjecie, wyslac do wlasciciela i ewentualnie dochodzic do tego kto w danej chwili jechal samochodem... nic wiecej.

no dobra a reszta moich pytan pozostaje bezopdowiedzi??

No a kto ma ci odpowiedzieć przekonaj się sam !!!!
CHIROV Daewoo Espoero 2.0 CD Kraków

P.S. Nie pracuje w POLICJI ale w również nie lubianej intytucji (TP S.A. )