[125] pare takich tam pytan: swiece, olej, dawca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Tak sobie siedze i od kilku miesiecy tylko czytam to forum, a nie mam co napisac i mi sie glupio zrobilo . Wiec teraz mam zapytan kilka:
1. Jaki olej wlac do fiacika? - do tej pory byl Lotos czy jest sens zmieniac na drozszy ?
2. Swiece do gazu pewnie sie dobrze sprawują Iskry ?
3. Poniewaz potrzebuje kupic sobie felgi i opony stwierdzilem ze moze warto kupic wogole drugiego fiata jako dawce. Jak wyglada sprawa z papierami na taki samochod.tzn. trzeba go wyrejestrowac, a czy da sie to zrobic bez zlomowania ?
4. To juz nie pytanie ale bardzo wazne: POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH "FIATONITOW"
Pozdrawiam
Domin

polecam wyszukiwarke jest bardzo wszechstronna
apropo te tematy byy posruszane miliony razy

pozdrawiam fiatocwaniaka - Piotrek

Ad.1 Jezeli jezdziles na mineralnym to jezdz dalej, jezeli zrobisz kapitalke to spokojnie mozesz zalac jakis polsyntetyk
Ad.2 Zaloz Champion N9Y badz NGK V-Line nr.4
Ad.3 Nie oplaca sie kupowac drugiego kanta jako dawce, bo taki jakis tani to zapewne bedzie mial wyeksploatowane czesci i felgi zaatakowane przez korozje, do tego silnik szalu nie bedzie robil, generalnie moze sie okazac ze po rozebraniu wiecej bedzie sie nadawalo na zlom niz jako czesci zamienne

Ale jezeli masz podworko gdzie takiego rupiecia mozesz postawic i powoli wydobywac z niego czesci w celu napraw tego jezdzacego to czemu nie

Potwierdzam,nie kupywac drugiego kanta na czesci.Po co dodatkowe problemy papierkowe.Jest tyle tanich czesci na szrotach,ze to jest bez sensu.

no nie powiedziałbym czasem mozna dorwac dobrego kanrta np ja teraz miałem do kupienia fiata za 500 zł silnik po remoncie przejchane 18000 km (na pasku juz nie łancuchu) porobione przednie zawiszenie (wymiana drazkówzbierznosc itp) zmieniona 2 tyg temu pompa wodna na nowa (sama pompa 160zł), hamulce zrobione (nowe tarcze zaciski wyremontowane) iogólnie stan mechaniczny zaje...ty blacharka taka sobie tzn wyglada ładnie na pierwsz rzut oka ale juz ja zaczeło brać. w koncu a go nie wziąłem tylko mój kumpel. Ja go miałem wziasc na dawce czesci ale kumpel brał do jazdy całego a byłoby mi szkoda ciac i oddawac na zło takiego kancika no zreszta chwilowa kasy nie miałem. wiec da sie kupic faita nie drogo w dobrym stanie.

Nie obraz sie,ale o samochodzie za 500 zł to ja mam swoje zdanie.

hehe, ja kupiłem jakies 4 miesiące temu fiata na częsci.. za 600zł.
pierwszego zezłomowałem a tym który był na częsci jeżdzę i sobie chwale okazao sięze silnik nie był jeszcze rozbierany hehe. przebieg 70 000km ,podłoga zdrowiutka oprócz dziur z przodu progu jest trochę zaprawek do porobienia w kilku miejscach może się okazać ze trzeba bedzie wstawić małe blaszki i tyle
aha , tylko jakiś ułom wstawił prawy przedni błotnik takz edrzwi chaczą przy otwieraniu.. jako blacharza to mnie krez zalewa ale narazie musze się zając łatkami i konserwacją. autko jest super i kosztowało 600zł

ja wiem cena smieszna ale mój ojciec zna tego kolesia kilka lat i wie co przy tym samochodzie było robione bo codzinnie go widuje w pracy czasem jeszcze razem po czesci jezdzili. remont robił jakies 2 lata temu dał za niego 2200 ojciec był przy odbiorze, a Ze koles mało jezdzi to zrobił nim 18000 km. i było odrazu widac ze nawet nie był nigdy wkrecany na obroty bo jak pojechalismy go odebrac i wracaliscmy juz kumpel jak mu depnął spod swiateł to zostało za nim czarny kurz poczatkowo myslałem ze tak kopci a okazało sie ze to syf z rur poprostu nnie był przedmuchany

Cytat:
2004-10-02 23:35:46, darecki1 pisze:

Nie obraź się ale o plastikowych zderzakach od niewiadomoczego na Kancie to ja też mam swoje zdanie .
Swojego '76 kupiłem za dziesięć złociszy i jeździ całkiem nieźle. Kombiak za 100zł przejechał 150km z prędkościami dochodzącymi do 130 momentami i bokami chodzi jak rasowy drifter. Za 500zł to już mozna kupić conajmniej zajebiste auto. Oczywiście jak się ma szczęście, czego mi troche brakuje

racja racja, kupioc trzeba umić. hehe moj fiacior tez nie kosztował majątku hehe.a miałem zrobione progi i całą podłoge. silnik i skrzynia polonez 1500. ( zero wyciekow i niezłe depniecie ) bardzo dobrze mi się nim jezdzi

a ja kupuje w poniedziałek kanta za 300zł silnik spoko, blachara idzie przezyc, ale pare czesci bedzie do mojego (na wszelki wypadak) lampy przednie i zobacze co jeszcze by przypasiło do mojego, a reszta... obcinam dach i wio na polne drogi a potem.. rozłoze na czesci sprzedam co sie bedzie dało, a resztra na złom i sie prwsie wszystkie koszty zwrucą

ps. bedzie to juz 2 kant ktorego tak załatwie, wczesniejszego kupiłem za 200zł na poczatku lata, i jeszcze na nim zarobiłem
(troche mi ich szkoda, ale jesli ma isc w całosci na złom no to szkoda zeby go nie wyeksploatowac do konca.

aha... WIEZCIE ... NIE OPŁACA SIE KUPOWAC SAMOCHODU NA DAWCE, PRZYNAJMNIEJ JESLI CHODZI O PODZESPOŁY JEZDNE I NAPĘDOWE !!
TAKA MOJA RADA

POZDRAWIAM !!

Kombiak za 100zł przejechał 150km To sporo.

Witam
Cytat:
polecam wyszukiwarke jest bardzo wszechstronna apropo te tematy byy posruszane miliony razy pozdrawiam fiatocwaniaka -

Dzieki za rade. Niestety jakos ta wyszukiwarka ze mna nie wspolpracuje. Hasla moje to: swiece, świece, jakie świece, olej, jaki olej, olej 125. Niestety tylko o świecach znalazlem 1 posta.
Pozdrawiam
Domin

Cytat:

Dobrze ze ja za swojego dalem 1000 od razu niektorzy docenia jego zalety
Pozdrawiam
Domin

Tez mozna sie nabrac

Czego Ci nie zycze.

race ty nie mow ze nie masz szczescia jak ja kanta szukalem w komnbi to zadnego przyzwoitego niemoglem znalesc.

Cytat:
2004-10-02 23:04:30, darecki1 pisze:
Potwierdzam,nie kupywac drugiego kanta na czesci.Po co dodatkowe problemy papierkowe.Jest tyle tanich czesci na szrotach,ze to jest bez sensu.

chyba, że go ukradną

ja swojego kanta kupilem za 570zł i byl w .................. stanie (i jest w coraz lepszym )

wcale nie przecze ze czasami za cene trupa mozna kupic cos dobrego. chodzi o to ze wiecej sie trafia trupow niz okazji, a tak wogole to jak ktos juz napisal kanta to trzeba umiec kupowac

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-10-03 16:59:19 ]
[ powód edycji: REGULAMIN pkt.3 ]