[126p] Gasnie przy hamowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam taki problem ze moja malizna gasnie przy hamowaniu ,jak jest nagrzany to wtedy mniej ale idzie zima i zaczyna to byc denerwojace. Podkrecilem troche wolne obroty i niepomaga ,tak samo wlaczone ssanie chyba nie ma na to wplywu :| Co to moze byc ?

Z gory dziekuje Sputnick

podkręć na przepustnicy i może mu więcej paliwka dać

brak masy może mieć na to wpływ (np zaśniedziała klema). a ogólnie to było już kilka postów (nawet podobnie zatytułowanych) na ten temat.

Cytat:
2004-10-04 16:11:09, Sputnick pisze:
Witam! Mam taki problem ze moja malizna gasnie przy hamowaniu ,jak jest nagrzany to wtedy mniej ale idzie zima i zaczyna to byc denerwojace. Podkrecilem troche wolne obroty i niepomaga ,tak samo wlaczone ssanie chyba nie ma na to wplywu :| Co to moze byc ? Z gory dziekuje Sputnick

Masz za niski poziom paliwa w gaźniku , musisz podgiąć blaszkę pływaka , żeby zbliżył się do pokrywy gaźnika o ~2mm .
Każdy gażnik jest tak skonstruowany i tak umieszczony , żeby przelewająca się w komorze pływakowej benzyna przy hamowaniu odpływała od dyszy paliwowej , a przy ruszaniu do niej napływała . Jak poziom paliwa jest za niski - to odpływa jej za dużo i auto gaśnie !

[ wiadomość edytowana przez: schab dnia 2004-10-04 16:45:06 ]

Dysze wolnych wyczyść. Wpadł CI jakiś brud....

ustaw plywak w gazniku , dobrze wyreguluj gaznik i napewno bedzie OK

Sprawdz przerwe i stan przerywacza.

miłem to samo: luzy na przpustnicy.