[126p] łozyska przod

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze to glupie pytanie.....ale CZEMU naopakowaniachpisze PRAWE i LEWE?? nie sa takie same?? przy remoncie beda wymienione wsyztski ena nowe i naallegro moznakupic 2 w cenie 4rech np co sie oplaca bardzo (komplet kolo 120 zl w sklepie).......mamjuz lewe i mamokazjekupic drugie lewe - czy beda pasowac na prawa strone>?

Jedyna różnica LEWA<=>PRAWA to inny gwint na nakrętce(nie pamiętam która ma jaki).......i to jest chyba jedyna różnica.

a ta nakretke da sie kupic w sklepie?????

Komplet na 1 koło kosztuje 25-30 zł. Skąd ty te ceny wziąłeś? Nakrętka z lewym gwintem zaznaczona jest nacięciem.

ceny ze sklepu u mnie. 1 lozysko przod 36 zl........

mozna kupic tylko nakretke cos kolo 2zl

dziekuje bardzo.wiec same zlosyka w sobie przeciez niemogly miec roznicy wiec wolalem sie spytac...a faktycznie przeciez sruby sa inne......tak to jest jak sie nie mysli;]

A ja mam lekko inne pytanie ale też odnośnie łożysk:
Czy można dobrać łażyska od czegoś większego (tj wytrzymalsze), nie wiem bis, cc700, coś innego ??????

w wawie nakretka 1zl.

zapewne sie da ale tzeba wtedy przerobic piasty albo jedno albo drugie zawsze wychodzi ze cos trzeba przerobic

hmmm skocz z lozyskiem do jakiejs hurtowni lozysk - my za grosze podpasowalismy lozysko do skody, za ulamek ceny ze sklepu z czesciami.

Cytat:
2004-10-05 23:18:31, cypherius pisze:
hmmm skocz z lozyskiem do jakiejs hurtowni lozysk - my za grosze podpasowalismy lozysko do skody, za ulamek ceny ze sklepu z czesciami.

Tak też myśałem bo jak ostatno robiłem łozyska w Lanosie to okazało się że są tylko delikatnie większe od maluchowskich i to mnie zdziwiło Wiec jak do rade to dopasuje od czegoś cięższego żeby dłużej wytrzymały
dzięki i pozdro

Cytat:
2004-10-05 22:17:10, Sobot pisze:
A ja mam lekko inne pytanie ale też odnośnie łożysk: Czy można dobrać łażyska od czegoś większego (tj wytrzymalsze), nie wiem bis, cc700, coś innego ??????

Tak z innej beczki - po cholerę?

Cytat:
2004-10-05 23:33:00, Krzemowy pisze:
Tak z innej beczki - po cholerę?

żeby było cieplej w plecy
pozdrawiam

Wlasnie Silikonowy po cholere, przeciez to jest chyna jeden z nielicznych elementow ktory rzadko sie psuje...

żadko to fakt.........ale jak chuczy.......

Cytat:
2004-10-06 07:42:25, Pat_kdb pisze:
żadko to fakt.........ale jak chuczy.......

Bozia poskąpiła smaru łożyskowego i klucza dynamometrycznego?

zab czasu raczej nadgryzł........22 lata niezmieniane.....wiec juz i takwole wymienic...pozatym Ukasz V6 to dokrecal.....wiecwsyztsko mozliwe;]