Pierscionki w 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy jezeli zameczki na pierscieniach nie sa co 120* to moze byc slaba kompreska >??< czy to ma w ogole znaczenie jesli chodzi o kompresje ?

Jasne,zawsze coś przepuszcza przez zameczki,jak byś dał wszystkie w jednym miejscu to ciścienie do oleju Ci poleci

No skoro tak ustawiają pierścionki to nie bez powodu. Nie prubowałem innej opcji niż 120* tak więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć

Dołoncze się do pytania. A możliwe jest prz złożeniu inaczej pierścionków żeby olej dostawał się do komory spalania .

Już Ci Bukowina napisał że tak

dzieki, tak tez myslelm ale wolalem sie upewnic. musze sobie kompreske sprawdzic. ile powinien miec seryjny malec a ile z glowica splanoiwana 2mm ?

Cytat:
2004-10-06 06:46:51, Arti811 pisze:
Dołoncze się do pytania. A możliwe jest prz złożeniu inaczej pierścionków żeby olej dostawał się do komory spalania .

Jak najbardziej. Jak pomyliłeś kolejność i jak nie dałeś napisem TOP do góry to lipa, co do tych 120 stopni to bym się zastanowił, bo i tak pierścienie pływają. Ja jeśli chodzi o miodne pierścienie i tłoki to polecam trapezowe (przeróbka serii tłoków lekko) i zakup do tego pierścieni. Pozdro