MotoNews.pl

[126] Polerowanie wału korbowego?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć co sądzicie o zebraniu karbu i polerowaniu wału korbowego czy nie osłabi się jego konstrukcji i czy nie będzie bardziej podatny na ukręcenia, polerowaniu w tych miejscach gdzie znajduje się karb .Jak myślicie warto? Czy po zebraniu karbu i wypolerowaniu trzeba wał wywarzyć?? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

ale po co ?

Cytat:
2004-10-07 23:16:03, maskekk pisze:
ale po co ?

moze lubi?

znajomy polerowal komore plywakowa bo stwierdzil ze lubi jak sie blyska, ale znajac dania to mysle ze zamierza wzmocnic jakos jego zywot.

True, maskekk, true. Pamiętam jak pytał o panewki od "japońca" . Nie wszystko musi poprawiać żywotność silnika maluszka. Podaruj sobie polerowanie

Co do dziwactw, to miałem okazję poznać gościa który z plexy zrobił okienko w pokrywie zaworów Po co?? Bo lubił patrzeć jak się poruszają Nie długo jednak patrzył bo olej szybko skutecznie zmiejszał widoczność

Hmm co do dziwact to polecam Artiego.
A co do Korbowodów Danio pokaz ta fotke Z polod korby - wyglada podobnie jak Maluchowska ..... Bardzo podobnie.....

Nomen Omen swego czasu polerowałem Blok w środku bo Barry Coś wspominał że Olej szybciej ścieka...... Nie wiem ile w tym było racji nawet gdzies leży tamten blok....
Tyle że ja to robiłem maszynką bo recznie to dziekuje... W sumei i korbowody by sie tym dało wypolerować ......

Cytat:
A co do Korbowodów Danio pokaz ta fotke Z polod korby - wyglada podobnie jak Maluchowska ..... Bardzo podobnie.....

korbowody od polo

a co do polerowania wału było coś wspomniane w jakimś temacie więc spytałem czy to pomoże

link przejdź do działu wały korbowe

Cytat:
2004-10-07 23:26:53, ZoLt4R pisze:
moze lubi?

Może ma 15 lat i się nudzi?

Cytat:
Może ma 15 lat i się nudzi?

Mam 15 lat i się nie nudzę tylko chce zrobić porządnie silnik .

Cytat:
link przejdź do działu wały korbowe

Dzięki Krzemowy, tylko tam polerują czopy wału korbowego a ja chce cały wał.

Cytat:
schwepes napisał Polerowanie wału ma sens ale nie na przeciwwagach, na których nie ma specjalnych obciążeń. I ja np. spotkałem się z tym, że niektórzy całe wały polerują, przy okazji odchudzania przeciwciężarów..

właśnie z tegotematuten cytat wziąłem .Po przeczytaniu tego, co napisał schwepes zacząłem myśleć nad polerowaniem wału .
Pozdrawiam Daniel