MotoNews.pl

Ile kosztuje chromowanie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ile kosztuje chromowanie??? jak to wyglada, liczy sie od wagi czy np od cm??

Dopisuje sie do pytania..., ja bym chcial felgi pochromowac, ew niklowac, i jestem ciekaw ile bym zabulił...

ja tez bym chcial wiedziec???????

W Krakowie na Wrocławskiej chromuja ..i zalezy jak sie dogadasz...jest tam ponoc jakis dziadek co lubi stare fury ( jak macie kanciaka zwyklego albo malca to raczej nie ..chyba ze klasyk ) z ktorym sie mozna dogadac.Kumpel pokrywe od filtru powietrza ( taka spora ta pokrywa od motoru 4.2 litra ) .....plus blacha cooling fan i jakies tam pierdoly wychromowal za 120 zeta.....ale np za zderzak krzycza 300zł z tym ze chromowanie pierwsza klasa.

O ile dobrze pamiętam to koszt chromowania to ok 600-800zł/m^2
Było o tym na forum dotyczącym odnawiania aut...

EDIT: LINK

[ wiadomość edytowana przez: nomad dnia 2004-10-12 20:37:33 ]

Mnie w zakładzie na Wrocławskiej powiedzieli za wychromowania dekla zaworów (126p) 30-40 zł, ale miał być idealnie przygotowany - tzn super gładki.

Hmmm dowiadywałem sie u nas na hucie i robia to bardzo tanio.
1 felga max 100 zł..... to nie jest duzo - mówi e o stalówce ale musi byc idealnie wypolerowana .....
Za chromwoanie felgi z przygotowanie mcena chyba cos koło 3 * tyle i tylko nowe felgi....

ja mam takie pytanko:

Jak sie wogoole chromuje, na czym to polega?? bo slyszalem ze sa dwie czy 3 metody, mianowicie: do wanny na goraco, natryskowo i na zimno (proszkowo)

Chcialem sobie pochromowac atrape (grilla) , ale nie wiem czy warto przejsc sie do kumpla i pytac czy by mi tego nie zrobil , bo u niego tylko do wanny rozne rzeczy wkladaja ;]

a tak mi sie wydaje ze jak juz to plastik tylko natrysk i proszek

no nic , ale i tak niedlugo bede mial korek wlewu chromowany, i teraz pomyslalem sobie jeszcze o obudowie filtra powietrza
kciaolem felgi ale ziomus powiedzial mi ze to za duze i nie da sie tego przemycic