Samara-co pasuje z innych aut

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No to zakładam bliźniaczy wątek dotyczący samary. Proszę zamieszczać tutaj wpisy zgodnie ze swoimi doświadczeniami.
Na początek:
1.Korbki do podnoszenia szyb pasuja od klasyka i DF
2.Obrotomierz mozna zastosować od klasyka i od DF. Obecnie pracuję nad tym, żeby zamontować obrotomierz od DF w desce rozdzielczej na miejsce kontrolek, a kontrolki zrobić na diodach LED. Jak zrobie to moze przygotuje krotki opis i dokumentacje foto.

Witka

* dystanse pasują od DF i poldolota - grubość około 5mm- tutaj wielkie podziękowania dla OSSa i Grzegorza za info
* śruby poldolot truck- do aluminiowych felg
* alufeli/felgi- / rozstaw srub 4x98/- pasują od: polonez , alfa romeo(starsze modele), lancia (starsze modele), seat, chyba od fiata punto- o ile dobrze pamiętam
* filtr oleju ostatnio miałem taki uniwersalny - pasuje mniej więcej do modeli wymienionych wyzej
*hmm....

Wentylator chłodnicy jest taki sam jak w klasyku.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

mam pytanko czy ktos probowal zalozyc zderzaki od poloneza atu plus(chyba chodzi o tego??) do samarki.
patrzac na wlasnie te polonezy pomyslalem ze w samarce fajnie mogloby wygladac.
prosze o opinie

W samarce, którą resor kupił od kozika były założone zderzaki z Caro Plus, rzeczywiście fajnie wyglądały
Oto jej fotka:

[ wiadomość edytowana przez: huey dnia 2004-12-17 20:47:02 ]

Czesc,

Poszukuje chlodnicy do Samary i trafilem na to. Wiecie czy chlodnica z 2107 pasuje do Samary?

Pozdrawiam
Matys

[quote]
2004-12-19 23:34:06, 83matys pisze:
Wiecie czy chlodnica z 2107 pasuje do Samary?
[quote]

Mi się wydaje, że może nie pasować, samara ma przecież silnik ustawiony poprzecznie a 2107 - wzdłużnie

A czy ramiona wycieraczek polonezowskich podchodzą do samary. Gdzieś to było poruszane ale gdzie ?
Po prostu kupuję i zakładam czy trzeba coś majsterkować. W polonezie ramię + pióro jest tak jakoś lepiej skonstruowane.

[ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2004-12-21 10:11:37 ]

Do tej pory nie bylo klopotu bo wsypalem fusy i chlodzenie sie uspokoilo, ale teraz sie leje i chce to przed zima zrobic. Wiecie moze czy do Samarki 1,5 mozna wstawic chlodnice z 1,3 ?

Chłodnice we wszystkich Samarach są identyczne
Nowa kosztuje 250 - 300 PLN
Używana ze szrotu ok.100 PLN

Niedawno przerabiałem ten temat (we wrześniu) więc ceny powinny być aktualne

CHIO

A kupiles nowa czy uzywke?

huey a nie wiesz jak zrobic ten bad lock w samarzE?? bo takie cos planuje zrobic

Cytat:
2005-11-11 17:11:15, Weider pisze:
huey a nie wiesz jak zrobic ten bad lock w samarzE?? bo takie cos planuje zrobic

Tzn. ja się w nic takiego nie bawiłem ale, domyślam się, że, w przypadku 2108, nie jest to żadna filozofia, wycinasz to to z kawałka blachy lub jakiegojś tworzywa sztucznego, zdejmujesz ten przedni nosek i zakładasz pod niego

Cytat:
2005-11-11 17:11:15, Weider pisze:

Weider - zapytaj sie Kozika - on sie tu jakis czas pojawia.

leszek a masz jakies namiary na niego??

Matys
Kupiłem używkę na szrocie w Ksawerowie właśnie za 100 PLN

CHIO

P.S.
W Dobroniu (kirunek Łask) na szrocie rozbierali kilka Samar więc powinni coś mieć
Bardzo lubie tam jeździć bo mają normalne ceny a nie jakiś kosmos

Cytat:
2005-11-11 19:08:52, Weider pisze:
leszek a masz jakies namiary na niego??

Poszukaj wśród sympatyków LKP z woj. pomorskiego.

chlodnica z 2107 chyba nie pasuje, bo z tego co patrzylem to w chlodnicy od samary nigdzie nie widzialem korka, ale moge sie mylic, wiec musi ktos to potwierdzic, a co do felg to sprawdzalem alusy z renault 9, rozstaw srob ten sam, niestety z przodu na piaste trzeba by bylo toczyc i niestety sobie odpuscilem a renaulta 9 sprzedalem razem z alusami, mysle ze fele beda pasowac z bmw rekina 5 1/2 cala i z poldka ale tez do sprawdzenia, sam mysle co pozmieniac w swojej 2107

fele z poldka pasuja