| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-02 18:43:31 A jaki byl powod?
My mamy chydrauliczne w wiekszosci - choc sa i tacy co by sie tego pozbyli. Sam myslalem o tym, ale! - co oryginalne - i ktos wymyslil, niekoniecznie musi byc zle - dopoki jest sprawne. |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-11-02 23:07:21 Jak sie linka urwie, to jeszcze nic straconego jak sie jedzie.
Gorzej jak sie zatrzymasz - wtedy 2 i rozrusznik. Zasada jest prosta, wyjac bieg, miedzy gaz - wkrecic na obroty i delikatnie wkladac bieg. Da sie mysle w kazdym aucie, nie tylko w klasycznej ladzie. A w dol - wyjac, przy spadajacych obrotach lekko wciskac mniejszy- sam wskoczy. Przerabialem to w ladzie, i w nowszym syfiku - da rady BEZ najmniejszego zgrzytu! I w gore i w dol. Hydrauliczne, moze jest miekkie bardziej, ale z tym sa jaja ponoc na porzaadku dziennym(ponoc i w fiatach 125) Ja wiem jedno, jak mi sie rozszczelinil hydrauliczny, to dolewalem, odpowietrzalem i jechalem dalej. Jak by sie linka urwala, no coz - skrocic i wyrzucic - powiazac, wymienic. Nie wiem co prostrze. |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-11-02 23:19:23 Oczywiście, że da się zmieniać biegi bez sprzęgła. Należy tylko robić to przy odpowiednich obrotach! |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-11-02 23:40:54 Spoko - ja zrzucam biegi bez sprzęgła, bez zgrzytów. |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-11-03 01:10:15 A ja wrzucam biegi w ten sposób! Ale nie robię tego często bo chyba to nie wpływa w najlepszy sposób na skrzynię biegów, a chciałbym żeby moja trochę jeszcze pożyła |