TYŁ NIVY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy da się przerobić niwkę 1.6(chodzi mi o tył) na niwkę 1.7.Z moją klapą już nic nie wyczaruję(nowa 1600,-).Czy wystarczy mi klapa i dolny pas od 1.7 czy muszę też inwestować w tylne błotniki.CZY TAKA ZAMIANA JEST DO WYKONANIA TECHNICZNIE????!!!!!!

-------------------------------------------------------------

A może ktoś ma na zbyciu tylną klapę i dolny pas do Nivy 1.6-ZA ROSĄDNĄ CENĘ??????

Wykonalne na 100%, Nivka Kacpra to wlasnie 1.6 z tylkiem 1.7 .

Damian

Witam

Można zmienić tylną starą klapę na nową, ale wiąże się to ze sporym nakładem pracy.
Musisz zakupić:
1. Tylny pas
2. Wzmocnienie tylnego pasa (wewnętrzne)
3. Nakładka tylnego słupka (zewnętrzna lewa i prawa)
4. Połączenie tylnego wzmocnienia z bokiem (strona lewa i prawa)

Oczywiście jeszcze potrzebna klapa + siłowniki + światła (najlepiej z wtyczkami) + plastiki osłaniające blachy (boczne, klapę, wzmocnienie) + uszczelka + szyba + do TEGO wszystkiego dobrego i cierpliwego blacharza.

Proponuje najpierw zadzwonić do hurtowni w PŁOCKU i dowiedzieć się, co mają z blach, bo ja na pewne części czekałem ok 2 miesiące może teraz będzie szybciej.
Zdjęcia na mojej stronie

Damian co słychac ... odezwij się czasem na GG

No to teraz bosman policz sobie ile cie wyjdzie nowy tyl i czy skora warta wyprawki Pozatym kto ci taka cene zasadzil. Wiadomym jest ze klapy starego typu ciezko jest dostac bo ich juz nie produkuja a z magazynu glownego Lady zniknely dziwnym trafem prawie wszystkie egzemplarze, ale zeby 1600

ja osobiście też miałem podana taka dużą cene za klape
(w 2002r) więc zmieniłem całość ... tylko ja nie placiłem za robote

A ile kosztuje nowa typ klapy

Panowie rozeznalem sie w cenach i stary typ klapy jak dla mnie po znajomosci kosztuje 700zl a nowy komplet (nowa klapa+lampy+pas itd) moge dostac za ok 600zl. Jest jeszcze tansza opcja a mianowicie moge zalatwic oryginalna reperaturke (caly spod klapy ) - oryginalny ruski za ok 100zl. Jakby co to daj znac na priv to sie dogadamy.

To masz szczęście bo jak ja szukałem to w cennikach mieli tylko ze stanem faktycznym był problem.
Mimo wszystko życzę powodzenia i sukcesu w dostaniu starej nowej klapy

Osobiście bardziej mi się podoba tył starej nivy ale teraz zmieniać nie będe

No jak tak teraz licze to z nivka mam stycznosc juz prawie 14 lat wiec troche znajomosci i kontaktow przez te lata nalapalem.

ehhhh szkoda że wcześniej takiego miejsca jak forum nie było

No szkoda ale ja mam i tak internet od niedawna