MotoNews.pl

DOBRY serwis Daewoo lub mechanik w lubelskiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Pisze na tym forum pierwszy raz, jestescie dla mnie chyba ostatnia deska ratunku. Otoz poszukuje DOBREGO serwisu dla mojego Espero. Przebieg 320 000 tys., do niedawna chodzil jak zloto. Do niedawna tzn. do wymiany uszczelki pod glowica. Po tej wymianie po przejechaniu kilkuset km silnik zaczal dziwnie pracowac (tak jakby jeden popychacz brzeczal, samochod wpada caly w drgania na luzie, na luzie tez zaczal pojawiac sie specyficzny "wizg" - cos w stylu jakby pasek od alternatora sie slizgal (ale to nie pasek - sprawdzone) i dopiero przy ok. 2500 obr. zanika, chmura spalin ciagnie sie za Espero nawet przy cieplym silniku. To samo dzieje sie na gazie i na benzynie. Gaz zalozony przy 180 000 tys., serwisowany, kontrolowany, wszystko z nim ok. Dajcie jakies namiary na uczciwy serwis lub mechanika w lubelskiem, ktory potrafi zrobic cos przy silniku.

Pozdrawiam
Marcin

Witam,

A dlaczego to kolega się tyle czasu ukrywał?

W zasadzie nie będe odkrywczy jeżeli stwierdzę, że ja wstawiam swojego na przeglądy do serwisu DU na Mełgiewskiej w Lublinie. Wynika to z tego, że tuż obok pracuję. I generalnie nie narzekam, tylko trzeba samochód przed odbiorem obejrzeć...

Tylko graty kupuje wczesniej u Sławka Dudka na Agrestowej. W razie konieczności naprawy raczej staram sie coś poradzić sam.
Jeśli chodzi o dobrego Mechaniora to ja moge polecić niejakiego Jarka na Nałęczowskiej. Zna się, robi dobrze. Tylkoniejkoniecznie tanio.

Cezariusz, tez chyba jeździ na Mełgiewską, ale nie jestem pewien.

Poza Lublinem - niestety nie znam.