Migajce światła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co może być przyczyną migania światł w ŁADZIE 2107

Jeśli migają kierunkowskazy do chyba tak powinno być;P

A tak poważnie, to za "sterowanie" odpowiadają przejaźniki Nie jestem expertem od klasyka, więc cierpliowści

Regulator napiecia do wymiany jesli chodzi o mruganie wszystkiego.

a czy wskaznik LADowania tez lata czy tylko zwiatla??

Cytat:
2004-12-06 14:46:39, 1Bobo pisze:
a czy wskaznik LADowania tez lata czy tylko zwiatla??

Tylko światła i oświetlenie tablicy rozdzielczej

No to regulator napiecia - przygladnij sie w ogole alternatorowi.

Zgadza sie, a moze trzeba coś oczyścić, bo gdzieś jakieś przepięcie jest...

Mam dokladnie to samo w siodemce i tez pomyslalem o regulatorze ale u mnie powodem bylo to ze kapie petrygo na regler z grubej rury lecacej z termostatu do chlodnicy.Musze usunac ten wyciek ale nie wiem czy da sie cos z tym zrobic czy regler zmienic.

Odświeżę temat.
Łada 21072

Powyżej 2000 obrotów migają światla,kontrolka świateł na desce i wskazowka woltomierza(wychyla sie do końca skali,po czym wraca na "czarną kreskę"-jak wahadło w zegarze).

na wolnych obrotach nic nie zaobserwowałem.

Sprawdzaem na dwóch regulatorach-na obu tak samo.
Co jest??Alternator walnął???Ile może ewentualna naprawa kosztować??

No to jak juz wychyla sie az tak mocno to znaczy, ze cos jest nie tak. Stawialbym na regulator, ale skoro sprawdzales hmmm... Moze gdzies jakies przebicie jest ? Lub rzeczywiscie alternator ? Polecalbym wizyte u elektryka. Co do kosztow ciezko tak okreslic - moze byc jakas glupota za pare zlotych, jesli jednak alternator to troche drozej, ale mysle ze tak do 100 zl z solidna naprawa sie uda zmiescic.

mam dokladnie to samo, regulatory juz 2 nowe, alter 2 razy reanimowany, regulator jest juz "jakos- tylko elekrtyk wie jak " podlaczony i nadal ten sam bol. Dzis mialem robionego testa i polaczony regler pod aku i mase byl oki. Wiec jakies straty musza byc po kablach w instalacji. Jak mi sie uda problem rozwiazac ( najprawdopodobniej sobota) to dam znac, jak narazie do Archiwum X...

u mnie na wolnych obrotach pulsują (przepraszam pulsowały, teraz auto nie działa) światła. po dodaniu gazu jest OK.

co do regulatorów, to nawet nowym nie ufam. to jest część elektroniczna i nowa też może być spier..... !!! ja wymieniałem ładowskie regulatory z częstotliwością mniej-więcej pół roku. na szczęście nie jest to drogi interes, a i sama wymiana odbywa się bez wymontowywania podzespołów i może się bezproblemowo odbyć na parkingu (na upartego nawet w drodze). w pewnym momencie miałem już dość wszystkiego i pojechałem do mechanika. założył jeden regulator. przyjechałem na drugi dzień z reklamacją (słabe ładowanie). założył drugi regulator. przyjechałem za dwa tygodnie z reklamacją (wysokie ładowanie). oddał pieniądze i pojechałem do elektryka. przerobili mi na regulator napięcia od Dużego kFiata (pociągnęli kabelek od alternatora do góry i regulator przykręcili do blachy błotnika obok tablicy bezpieczników pod maską). pierwsze wahania regulatora pojawiły się dopiero po 1,5 roku użytkowania !!! bez żadnego problemu wymieniam regulator NA STOJĄCO w 3 minuty (nooo, może w 5 minut). cena regulatora niższa niż ładowskiego, tylko ten model (są dwa modele, różnica jest jakaś-tam z diodami) jest trudniej dostać w sklepie.

odświezam wątek . podczas jazdy ale nie zawsze migaja mi swiatla wlacznie z deska rozdzeilczą tzn wylaczaja sie i zaraz wlaczaja i slychac takie bzz sprawdzilem na samych postojowkach i wszystko oki . na mijania dzieje sie tylko podczas jazdy . regulator wymieniany 2,5 miesiaca temu . ladowanie na wskazniku w normie . dzisiaj rozbebeszylem obudowe pod kierownica podociskalem kostki popatrzylem czy nie ma przetarcia na kablach i nic ( poczyscilem przekazniki i poogladalem bezpieczniki i wyglada wszystko oki , wlacznik swiatel tez sprawdzilem i tez oki . CZYZBY TO ZNOW REGULATOR????

nie wiem jak w 7kach, w samarze sprawdzilbym mase przy swiatlach (ale deska to raczej nie) i skrzynke bezpieczmikow - to czasami jest kosmos jak sie zacznie przygladac,zwlaszcza tym jugoslowianskim czy bulgarskim

juz doszedlem co jest przyczyna jak polecial mi dymek z manetek kolo kierownicy na swiatlach juz raz tak mialem kwestia wymieniea tych przelacznikow i chyba powinno byc oki