Jakiej firmy jest sprzęt muzyczny w Corolli?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chodzi mi o fabryczne radio Corolla 2001 ,chciałbym dokupić zmieniarkę ale nie wiem jaką ,by współpracowała z fabrycznym radiem

Z tego co mówił mi kumpel z toyoty to sprzęt jesr pioneera. Ale najlepiej zadzwonić do jakiegoś serwisu.

Pozdrawiam

arooo

Dzwoń do serwisu, ale pewnie bez oględzin się nie obejdzie. W nowych modelach na 99% siedzą Panasoniki (w końcu Toyota współpracuje z nimi w Formule 1), ale słyszałem też o innych producentach robiących car audio do firmowych rozwiązań.

mozesz miec Fujitsu albo Panasonica (a raczej matsushita czy jakos tak) - zmieniarki do nich nie kupisz w zwyklym sklepie. zostaje Ci szukac na allegro orginalnej uzywki do toyoty albo ASO gdzie kosztuje ok 1500 zl. Oferowana jakosc tych zmieniarek z ASO jest sredniej jakosci. Najlepszym rozwiazaniem jest kupno boxa przejsciowki - ok 300 zl i zakup jakiejs niedrogiej zmieniarki sony

temat na forum o zmieniarkach byl jau maglowany z milion razy przynajmniej. takze z moim udzialem. ja sie poddałem i do swojego Jarosława zapodalem dobrej klasy uzywane radio pioneera Deh-P5100R-W - I NIE ŻĄŁUJĘ!!!

Zmieniarki oferowane przez Aso pasuja do wszystkich Toyot. Maja w sobie plugin ktory pozwola im sie z tymi radiami komunikowac. Nawet jak kupisz zmieniarke o takim samym oznaczeniu jak te Toyotowskie to i tak Ci nie bedzie prawdopodobnie chodzic (inaczej zaprogramowane sygnały)

Dzięki ,już wszystko jasne,czyli ze zmieniarki nici,bo sumując wszystj=kie koszty taniej wyjdzie zaqpić nowe radio z CD

Witam.
To ja się podłączę pod temacik i zapytam - jakiej firmy i jakie głośniczki montowane są w Toyotkach, a w szczególe w Avensisie rocznik 99 (głośniczki w drzwiach przednich i tylnych) i czy jest sens wstawić coś innego może o lepszym brzmieniu.
Pozdrawiam banasr.

seryjnie sa montowane jakies noname'y czasem sie trafia jakies panasoniki ale nie odbiegaja od normy. to zwykle jednodrozne glosniki. zastapienie tych glosnikow czymkolwiek nawet ze sredniej polki polepszy jakosc dzwieku.

witam! jestem nowyna forum! mam pytanko do Cooljack'a. jak podłączyłeś radyjko do swojego yarka? z góry dziękuję