MotoNews.pl

Znaczki firmowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie oddałem auto do blacharza w związku z czym mam pytanie: czy znaczki na bagażniku i przodzie auta są przyklejone??
Pamiętam że ktoś z Was je usuwał ?? mam do malowania przód więc wypadało by je odkeić
Proszę o info

Pozdrawiam G

Lukasz Gajer nie ma z przodu znaczka, tył to malina wystarczy odkleić, z ptrzodu szpachla i lakierowanie No ale łukasz opowie o tym lepiej

Dlaczego odklejacie znaczki, chyba nie ze wstydu?

Z tyłu żeczywiście nie było żadnego problemu z usunięciem - wystarczy je odklejić jak zwykłą naklejkę. Z przodu pod znaczkiem natomiast są dwie dziurki w blacze które trzeba zaspawać i wylakierować...
Nie wiem Grzegorzu czy będziesz chciał je ponownie nakleić po malowaniu bo nie napisałeś o tym, ale wiec jedno... napisy na klapie po odklejeniu nie będą się już ponownie nadawały do naklejenia... podczas odklejania łatwo się łąmią... Przedni znaczek natomiast jest bardzo sztywny i jego nie można uszkodzić...
A dlaczego odklejamy?
- po pierwsze Espero nie jest aż tak dobrze znanym samochodem i wielu ludzi kompletnie nie kojaży go z firmą Daewoo dopuki nie zobaczy znaczka... ja nie chcę aby był z tą firmą kojażony, więc odkleiłem...
- po drugie jest taki trend w tuningu optycznym, że właściciele swoich pojazdów pozbywają się wszystkich możliwych znaczków firmowych, szpachlują klamki i miejsca na tablice rejestracyjne, klapy bagażników, a wszystko po to aby samochód był jak najmniej upstrzony, aby w swej stylistyce był jak najbardziej prosty, aby było na nim jak najwięcej lakieru i jak najmniej niepotrzebnych pierdół i aby był czyjąś "indywidualnością" a nie z góry narzuconą nazwą marki... Ja na przykład nie mam Daewoo Espero tylko EROSA i za każdym razem gdy zatrzymuję się na światłach to widzę w lusterku wstecznym jak ludzie stojący za mną uśmiechają się i pokazują palcami na moją klapę... Dzięki temu jest się oryginalnym... Daewoo Espero jest wiele ale EROS tylko jeden

Do Lukasza... gdzie najlepiej szukac takiego spoilera z ze swiatlem STOP i jesli mozesz zdradzic: to ile on kosztuje? Widzialem tez takie z migaczami...jest mozliwosc zakupienia takich w Polsce??

Zgadzam się z tobą Łukasz, mnie też podoba się auto "gołe" czyli bez jakichkolwiek znaków
Ale te dziurki mnie zmartwiły bo jest już raczej zapóźno
cóż zostanie mi ten " liść kapusty" na przedzie

pozdrawiam G

Łukasz a ile kosztowało Cię zaspawanie i polakierowanie dziur po przednim znaczku??????

pozdro

JACO

Nie wiem ile kosztowało mnie zrobienie samego "dziobu", ponieważ ja robiłem wszystko za jednym zamachem, czyli lakierowałem obydwa przednie nadkola, maskę, dziób, jedne i drugie drzwi, progi, konserwacja antykorozyjna i polerka.... wszystko to na raz za jedną sumę...