MotoNews.pl

Poduszki pod silnikiem i skrzynią w 2.5TDS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy może ktos wie ile ma omcia 2.5 TDS poduszek pod silnikiem i skrzynia biegów (manualną) ,jak sie je wymienia,czy to trudne i skompikowane i jaki jest koszt ich zakupu.
Otwieram nowe pytanie bo szukalem na forum i 2.5 TDS nikt nie omawiał.Pozdrowienia w 2005 roku

Witam,
pod silnikiem sa dwie (niestety nie wiem ile pod skrzynia
kanal + jakis podnosnik (trzeba uniesc troche silnik) i nie powinno byc problemow.
Jakie masz objawy - u mnie tez myslalem ze to poduchy a okazalo sie ze oderwala sie (znowu) lapa mocujaca silnik i caly opadl na belke i byly drgania (ale hardcore )
Cena w EMTI (byly serwis FORDA) ok 200 PLN za sztuke
Dowiem sie dokladnie to odpisze.

dzieki juz wiem są dwie poduszki pod silnikiem a jedna pod skrzynią ,w lubinie w sklepie na peronie cena silnik około 150 zet skrzynia 150 zet

możesz kupić z omy A aby były chydrauliczne poduszki
używki oplowskie będą lepsze od nowych podrubek

troche kotlet ! ale temat dokładnie ten sam :
prawdopodobnie czeka mnie wymiana poduszek silnika i skrzyni mam stuki na lewarku przy puszczeniu gazu i dodaniu a do tego na wolnych buda wibrje. Czy ktos juz przerobił ten temat, orginały zamiennik jakiego producenta są naj bardziej wytrzymałe ??? HANS PRIES ? LEMFÖRDER ? FEBI BILSTEIN ? BOGE ? 4MAX ? ceny diabelnie się róznią

ja kupiłem FEBI jedna zwykła idzie druga olejowa, a pod skrzynie ja mam auto i idzie jedna, po wymianie silnik jak masełko chodzi

ja kupiłem FEBI jedna zwykła idzie druga olejowa, a pod skrzynie ja mam auto i idzie jedna, po wymianie silnik jak masełko chodzi

ja kupiłem FEBI jedna zwykła idzie druga olejowa, a pod skrzynie ja mam auto i idzie jedna, po wymianie silnik jak masełko chodzi tak jest w TD w TDS nie wiem bo nie ma czegoś takiego

[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2008-05-20 10:12:31 ]

Cytat:
2008-05-20 10:10:52, Schizm pisze:
ja kupiłem FEBI jedna zwykła idzie druga olejowa, a pod skrzynie ja mam auto i idzie jedna, po wymianie silnik jak masełko chodzi tak jest w TD w TDS nie wiem bo nie ma czegoś takiego [ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2008-05-20 10:12:31 ]

no ładnie ! to koszt wymiany zawieszenia silnika wacha się od 500 zł do 1000 zł za HP lewą 365zł prawa 256 zł i 138 tył wymiana z 200zł JA PIERDZIELE !

Cytat:
2008-05-20 14:59:37, zpetz pisze:
no ładnie ! to koszt wymiany zawieszenia silnika wacha się od 500 zł do 1000 zł za HP lewą 365zł prawa 256 zł i 138 tył wymiana z 200zł JA PIERDZIELE !

... moja biedna granatowa kluseczka

ostatnio wymieniałem u siebie. Jest dwie poduszki pod silnik i jedna pod skrzynie biegów za poduszki pod silnik dałem 30zł za sztuke (oczywiście oryginalne używane od Mariosa z anglików) za poduszkę skrzyni biegów 35zł. Jednak poduszki montowali mi mechanicy i stwierdzili, że koszmar wymieniać je w 3.0MV6 utrudniony dostęp, mało miejsca, kawał silnika...

Cytat:

??? poduszki komplet ok 160 zł (skrzynia + dwie silnik) , wymiana 50zł + 10zł napiwek.

Cytat:

to ceny z stenmotu