Witam

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam was wszystkich jestem nowy na forum posiadam Daewoo Espero 2.0 Automat

Pozdrawiam Wszystkich !

Żartujesz, masz automat? Tobie to dobrze. Jak się taka skrzynia sprawuje, jak odejście, spalanie, problemy, itp.

Jakoś nie wiem czemu ale automatyczna skrzynia biegów jest dla mnie synonimem luksusu i chcialbym mieć kiedyś taki samochodzik.

Pozdrawiam

Cześć Nowy Automacie. Tutaj wszyscy chyba wiedzą że tesknie za automatem i chciałbym go mieć w espero. Napisz parą słów, a może nawet więcej o tym jak to wszystko działa.

Witamy witamy...

A co do skrzyni... a jak Wam sie samochodzik popsuje... ? to co wtedy... ? Bedziecie go holować.. ?

Luksus to luksus - za to się płaci zwłaszcza jak się psuje. To trochę tak jak z klimatyzacją - jak jej nie ma to się nie psuje

Trochę mi to przypomina tłumaczenia sprzedawców Volkswagena, którzy tłumaczą sie własnie w ten sposób z ubogiego wyposażenia fabrycznego oferowanych aut.
Po drugie nie rozumiem dlaczego skrzynia automatyczna ma być bardziej awaryjna od manualnej. Jest wręcz przeciwnie, pracuje ona bowiem bez ingerencji człowieka i nie jest narazona na jego błędy.

taaaaak ma automat pelen luksus a do klubu sie zapaisac nie moze ?

samochod jest z 96 roku przywieziony z niemiec czyli byl wyprodukwany w korei a nie w polsce skrzynia podobno jest od mitsubishi ale moge sie mylic , jezdzi sie przyjemnie ...tylko pali troche gazu bieze mi w miesie 16 litrow na trasie 9 litrow

Cytat:
2003-01-15 17:42:24, KeyJey pisze:
Witamy witamy...

A co do skrzyni... a jak Wam sie samochodzik popsuje... ? to co wtedy... ? Bedziecie go holować.. ?

automatow sie nie holuje

Witam kolege...

Nareszcie mamy rodzynka w klubie...automacik...

Automat.... To byla ironia

16 po mieście? A dlaczego tak dużo???
Czyżby automaty z reguły paliły więcej niż manualne???

P.S. Czekamy na Twoje pierwsze fotki! Pokaż nam jak ten luksus wygląda... do tej pory mieliśmy tylko okazję widzieć to na koreańskich fotkach...

Cytat:
2003-01-16 01:28:10, ŁUKASZ_GAJER pisze:
16 po mieście? A dlaczego tak dużo???
Czyżby automaty z reguły paliły więcej niż manualne???

P.S. Czekamy na Twoje pierwsze fotki! Pokaż nam jak ten luksus wygląda... do tej pory mieliśmy tylko okazję widzieć to na koreańskich fotkach...

zima jest i dlatego 16 w lecie jeszcze nie sprawdzalem bo nie mialem okazji dopiero gaz mam odniedawna

a FOTKI dopiero na wisone

Mi po wymianie termostatu na oplowski teraz w zimę po mieście spadło do 10L !!!

...gazu oczywiście...

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2003-01-16 01:47:17 ]

a mi pali 16 na manualu.. i ni cholery nikt tego nie umie wyregulowac..

Cytat:
2003-01-16 02:56:01, qbaj pisze:
a mi pali 16 na manualu.. i ni cholery nikt tego nie umie wyregulowac..

umnie reguluja i wyregulowac nie moga i caly czas 16 l

A mi nie uwieżycie ostatnio wyszło....8,78l/100km w mieście - jestem wogromnym szoku i czekam na kolejne tankowanie, to powinno być dzisiaj , ale czekam aż zacznie się dławić , wyjeżdżę go do sucha i zweryfikuję moją wypowiedź...

Automacik rzeczywiście wygodna rzecz, szczególnie w mieście, ale ma dwie wady: 1. pali zawsze więcej (ok.10%), 2. niestety nie ta sama dynamika.

zdjęcia automatu? Proszę bardzo. Nawet można kupić

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=9790186

Pozdrowionka
Robert

przy 4500 zmienia mu bieg ....umnie jak go pociogne ostro to 5500 tys jest

[ wiadomość edytowana przez: automat dnia 2003-01-16 14:41:30 ]