Nawigacja - wersja alternatywna

« Poprzedni | Nastpny »
Postanowilem wzbogacic wypas Omesi o nawigacje satelitarna

Zalozenia :
minimalny koszt, sensowne dzialanie, glownie zabawa

Efekty :
wydalem 250zl, mam odbiornik GPS zasilany z portu USB, sprawnie dzialajaca mape Polski i plany szczegolowe miast Wielkopolski (z licencja), oraz wszelakie mapy jakie stworzono i udalo sie znalezc w sieci P2P (bez licencji)

Tak to wyglada:

I screen:

W planach zamocowanie wysuwanych szyn w schowku do mocowania calego ustrojstwa i montaz na stale odbiornika GPS. Fotki as soon as possible

Bdzie prawie jak w szybkich i wciekych tylko oni mieli laptoki w siedzeniu pasaera

Ja te myl nad nawigacj...ale w wersji troch mniejszej.... moe jaki palmtop lub telefon z funkcj GPS - widziaem tak motorolle ...koszt chyba 700 pln.

niele niele...
tym bardziej e laptopa zapeaniajcego dziaanie takiej aplykacji mona kupic juz za tauzena.
Vivat Sodowy!

Bebechy pod desk, a na wierzch tylko ekran - mega fury s-klasse i inne demo-cary si chowaj!

Takiej przektnej navi nic nie ma!

Pomysl bardzo dobry, widac za duzo wolnego czasu chyba masz

pozdr

pytanie mnie nurtuje.

czy i jeli s to w jakiej wysokoci opaty za korzystanie z gps-a.

mylaem nad zakupe caego zestawu tzn. palmtopa, anteny i mapy polski z szczegowymi mapami miast. na allegro jest tego troch a taki co mnie si podoba kosztuje 1999 z.

pomys cakiem dobry
dzi wanie odmwiem kolejne auto bo chcia klient ekstra pienidzy za fabryczne NAVI wanie, i to jeszcze monochromatyczne

a ciekawe jak sprawowa si bd "palmy" Compaqa w omedze?

Cytat:
czy i jeli s to w jakiej wysokoci opaty za korzystanie z gps-a.

Nie ma zadnych oplat.
Z PALM'ow polecam ASUSA + odbiorniki PRETEC. Przetestowane dziala bez zarzutu.

Cytat:
widac za duzo wolnego czasu chyba masz

NO... na piwo nawet sie z Wami umowic moge

Szanowni Koledzy bogaci w wiedz o nawigacji !!!
Od niedawna posiadem, drog kupna, Omeg B, w ktrej m.in. znajduj si takie oto przyrzdy:
- na lewo od radia may ekranik(na ktrym jedyne co wida to napis Philips),
- pod prawym okciem pokrto,
- w baganiku urzdzenie do ktrego pono zapodaje si pyt z map,
- pod szyb z przodu z lewej, czarna kostka (jak si domylam odbiornik GPS).
No i na tym koniec, tzn. nie dziaa.
Cho jestem elektronikiem to jednak nigdy nie miaem do czynienia z systemem navi. Czy kto z Szanownych Kolegw zechciaby mi podpowiedzie gdzie mgbym zaczerpn jakiej podstawowej wiedzy w tym temacie. Jak si dobra do tego zagadnienia .Co mona sprawdzi i jak, itd, itp. Moe kto z Was posiada taki system albo jeszcze lepiej montowa czy uruchamia, czy te naprawia co takiego.
Bd wdziczny za wszelkie porady,
pozdrawiam
krzysztof

Kris,
Podaj mi maila to nawet instukcj ci przel. Nawet j czciowo przetumaczyem. Mapy i inne takie te mam.

Pozdro
MCZ

DaA,
Czy mylisz e mona by byo podczy odbiornik GPS z "fabrycznej" navi z laptopem i bdzie to dziaalo? Oszczdzio by mi to kas bo mam i jedno i drugie. Jaki obiornik kupie?

Pozdro
MCZ

Cytat:
Czy mylisz e mona by byo podczy odbiornik GPS z "fabrycznej" navi z laptopem i bdzie to dziaalo?

Nie mam zielonego pojecia.

Moj odbiornik to Altina GGM308.

MCZ,
podaem Tobie adresy na priv'a-otwrz skrzynk

pozdr
Kris

lLUDZIE POMOCY!!!!!!!
WANIE NIEDAWNO KUPIEM MESIE I MAM TAM NAWI CARIN,I CO? I NI JQAK NIE MOGE SI POAPA O CO TAM CHODZI.MAM PYTKE I WIEM E NAPEWNO DZIAA ALE POTRZEBUJE JAKIEJ INSTRUKCJI,TYLKO PROSZE NIE PO NIEMIECKU BO NIC NIE ABLA.Z GRY DZIKI!!! P L I S !!!
MJ ADRES
[email protected]
LUB NR GG 4308985

nie krzycz, bo pojedziesz do sanatorium...

Panowie sensown nawigacj za niedue pienidze jest Becker.polecam miaem kiedy w Audi ale sprzedaem czego auje.ale niedugo znowu sobie sprawi.naprawde polecam

Hej
jak ju o navi to ja mam fabrycznego siemensa ncdr 2011 z navi pono ,kolo mi na giedzie sprzeda map europy i niemcy podobno ostanio smigame przez deutche zapodaje pytk a tu roud don't be calculated hmmmm o co tu chodzi do licha ?? wie ktos albo ma kto co takiego i mu dziaa ? dodam e na moim navi mona tylko odczyta pooenie samochodu w danej chwili wic poczenie z satelit jest ale nic po zatym

pozdrawiam

poprostu masz nie oplacone korzystanie na dany rok i nie masz dostepu...
ja mam navi VDO dayton tyle ze monochromatyczne ale to juz bylo jak kupilem Ome wiec nie wiem ile kosztuje a za korzystanie z pelnej wersji polska + europa to ok 100euro ale za 100zl mozna zalatwic testowa mapke polski bez zadnych oplat na kolejne lata kupujesz raz i masz...
a oryginalna navi opla niestety nie dziala w polsce jesli chodzi o dokladna mape (nie istnieje taka plytka)

fajnie dzieki za owiecenie a kto pobiera te opaty i skd bed wiedzieli e to "abonament" za moj navi

pozdrwka

Panowie temat navi by ju poruszany i mona si dowiedzie, e do navi VDO Dayton, czy CARiN Philips (obie dziaj na tych samych mapach), maj pytk z polsk mapk. Jest to moe nie jaka tam rewelacja z dokadnymi planami miast, ale miejscowoci jest duo, ulic w miastach po kilka najwaniejszych. Take porusza si da stosunkowo niele. Nie porwnamy oczywicie systemu z przed 10 lat do dzisiejszych navigacji, ktre adnie nam kolorow mapk rysuj. Ale jak to kto ju napisa jak si nie ma co si lubi, to si lubi, co si ma!
A zreszt kto jedzi z nosem przy navigacji?
Jak tam sucham komend i srcam gdzie kae (po wczeniejszym upewnieniu czy nie jad w rw) i jako nie jest le.
A odnonie mapki?
Kto kupuje mapk za 100 z do navi VDO Dayton, czy CARiN, skoro jest do zdobycia za darmo!

-------------
To by sen!

[ wiadomo edytowana przez: kusy dnia 2005-12-05 14:32:17 ]

« Poprzedni | Nastpny »