Pytanie o nowe instalacje

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
itam, mam pytanie dotyczące nowych instalacji gazowych silników z wielopunktowym wtryskiem, mianowicie słyszałem że aktualnie montuje się instalacje które przełączają na gaz przy określonej temp silnika, stąd moje pytanie: czy nie ma już instalacji które przełączały np powyżej 2500 obr/min ?? Chodzi mi o to że przy tych instalacjach ustawionych na temp silnika gazowanie jest trochę nieopłacalne dla ludzi jeżdżących dużo na krótkich trasach... Bo zanim zdąży się włączyć instalka gazowa to ludzie juz gaszą silniki i w związku z tym jeżdzą nie na LPG tylko na PB.... Mam też pytanie jakie są możliwe stany ustawień przełączania się nowoczesnych instalacji gazowych do wielopunktów?? Czy można np odpalać na gazie ?? cPozdrawiam i thx za wszelkieodpowiedzi na temat ...

[QUOTE...jakie są możliwe stany ustawień przełączania się nowoczesnych instalacji gazowych do wielopunktów?? Czy można np odpalać na gazie ??[/QUOTE]
-ad 1 - zalezy od rodzaju inst SGI - np.EasyJet (Vento2001/Mistral)praktycznie wzystkie ustawienia, lacznie z korekta-budowaniem wlasnej mapy.
- ad 2 - mozna odpalac na LPG, gdy spelnione sa dwa warunki - temperatura reduktora ( z zasady nie nizsza niz +10 st.) oraz czas od ostatniego zgaszenia silnika ( chyba najdluzszy to trzy godz.)