Czesc
Ja chcialbym sie ciebie zapytac o taka przypadlosc...
Nie moge ustawic obrotow silnika ... Odpala ladnie ..za pierwszym razem .. ale potem jakby mial za chwilke zgasnac spadaja obroty i zaraz sie podnosza do gory i sa stabilne ... w miare jak sie nagrzewa silnik to obroty tez wariuja jak sie wlaczy swiatla i silnik nagrzewa sie to jest pewien etap ze obroty sa jakby za niskie ale potem jak juz silnik zlapie swoja temperature to obroty sa stabilne ..... Pojezdze troche na rozgrzanym silniku i jak sie zatrzymam wylacze swiatla na pracujacym silniku to silnik zdecydowanie ma za duze obroty i na wlaczonych swiatlach rowniez ma ciut za wysokie ...... tak jest tylko na rozgrzanym silniku . Jak jest zimny i zaczyna lapac temperature to silnik na wlaczonych swiatlach zachowuje sie jakby mial za niskie obroty.
Kiedys rano zdarzylo mi sie ...ze silnik pracowal prawidlowo i utrzymywal odpowiednio obroty w miare wzrostu temp ... wszystko bylo oki .... potem po jakims czasie odlaczylem kleme od akumulatora i wszystko zrobilo sie na nowo .....
Czy mozliwe jest ze silnik krokowy na moment mi sie odblokowal ... i znowu cos sie w nim schrzanilo .... a moze komputer ...??
Mozesz cos podpowiedziec ....
Pzdr
Marcin......