BIAŁE ZEGARY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Informacja dla zainteresowanych !

Znalazłem gościa, który zajmuje się tym tematem. Wykonał zegary do Nubiry, Lanosa, Matiza i innych furek, może zrobi do Espero ?
Gościu ogłasza się na aukcjach Allegro i tam można nawiązać z nim kontakt.( trzeba się rejestrować)
Kto jest zainteresowany białymi budzikami zapraszam tutaj !

hmm jestem sceptyczny ale co mi tam..wyslalem maila do tego goscia i powiedzialem ze jesli jest w stanie zrobic takie zegary do espeor to niech sie wypowie bezposrednio na forum..no i zobaczymy..ale watpie

Białe zegary z folii klejonej to w espero jest niemozliwe ze względu na ich wklęsłość. O tym wszyscy wiemy, albowiem żadna folia nie ułozy się tak, by nie było widac jej miejsc składów, może wiec pozostaje jedynie malowanie lub ich wymiana?
Pomyslałem jednak o czymś innym, może moja propozycja bedzie obrazoburcza dla specjalistów od ortodoksyjnego tuningu , ale skoro wykonanie białych cyferblatów jest bardzo trudne to jak sądzicie, jak wygladałaby biała cała reszta tzn. cała ta widniejąca pod szybką obwoluta zegarów, oczywiscie jeżeli istnieje do niej dostep, by wziać wzór, zeskanowac i puscic na ploter, natomiast same zegary pozostały by takie jak dotychczas?
Nie bijcie, ja tylko tak nieśmiało zaproponowałem

hmm no masz racje..pomysl karkolomny hehe ja sie nie skusze..zreszta na biale zegary tez chyba nie..ale napisalem temugosciowi ze my mamy wklesle zobaczymy co odpowie..

tak jak przewidywalem..koles odpisal..ze wymieka..

el0!

pamietajcie ze sa roznego rodzaju folie... mam kumpli
ktorzy oklejaja cale samochody folia (rajdy) i nie maja roblemu
z wklesloscia/wypukloscia...
kupuja arkusze foli i opalarke... podgrzewajac mozna formowac
cudawianki!!!
ale nie praktykowalem wiec nie wiem... ale widzialem juz finalna
robote i bylo SUPER!!!
to zalezy od foli, wprawy, wolnego czasu...

albo rozcinane... odpowiednio wycieta folia z wcieciem i o zmiennej szerokosci... policzcie po prostu calke powieszchni bocznej figury ktora tworzy wklesly licznik i wyjdzie wam potrzebna powieszchnia.. potem przedstawcie to geometrycznie i wykombinujcie cos takiego na folii najlepiej zrobcie arkusz na kompie, sprawdzic czy pasuje... a jak pasuje zalatwic taka naklejke...

Problem lezy tylko w obliczeniach i znalezieniu otwartej skrzyni z zegarami zeby mozna bylo dopasowac

Oto moja propozycja czekam na krytyke

Ja bym jednak stawiał na tłoczarke...

Ostatnio widziałem gdzieś reklame firmy, która bawi się w dorabianie kapsli do takich samochodów jak Warszawa.
Napewno wiecie jak one wyglądają. Może by tak dorwać wymiary dokładne takiej "kopółki" i zamówić i bezpośrednio nadrukować litery na cienkiej metalowej blaszsce. O tyle takie rozwiązanie jest lepsze, że bez problemu można to zdjąć i odsprzedać innemu napaleńcowi

Swoją drogą jestem ciekaw ile coś takiego kosztuje...

P.S - Panowie ze Śląska... u Was napewno jest więcej firm zajmujących się obróbką metali... popytajcie.. może któraś firma dysponuje takim sprzętem do obróbki

Pozdrawiam...

Rób jak uważasz, uważaj jak robisz...

[ wiadomość edytowana przez: KeyJey dnia 2003-02-10 17:01:04 ]