Pali jakby na trzech garkach....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
....mam silnik 1.5 16v na gazie i problemy z jazdą ba benzynie tzn. silnik chodzi nie równo jakby na trzech garkach kiedy przełącze na gaz jak ręką odjoł - mechnicy mówią różnie cytuje:wylać z zbiornika paliwo i wlać świeże... zapieczone wtryski... trzeba dotrzeć zawory... przewody ... świece ...(te ostatnie wymieniłem) i wiele innych niepewnych diazgnoz. Mam przejechane 130 tys na gazie może sie ktoś spotkał z takimi objawami??

Możliwe, że odmawiają wtryski. Na początek kup środek o nazwie "Stp" on czyści i smaruje układ paliwowy, jak nie pomoże, to jeśli to wtryski, czeka cie dosyć kosztowna wymiana...

Mialem niedawno podobny problem skonczylo sie na wymianie pompy paliwowej. Stara niby chodzila ale tak jakby na jalowym biegu poprostu turbinka sie krecila ale cisnienie bylo zbyt slabe.
Koszt naprawy 275 pln pompa + 50 pln montaż.

warto chyba wstawic "emulatory" wtryskiwaczy (chyba tak to sie nazywa) nie zapiekaja sie wtedy wtryskiwacze bo caly czas lekko drgaja. wlasnie szukam warsztatu ktory mi cos takiego zalozy przy montazu gazu.