17

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie w szczególności do kogoś kto ma lub miał 17-nastki w E28. Jak szeroka felga (17") i z jakim ET pasuje idealnie na tył do E28, tak aby nie trzeba poszerzać nadkoli.

jeżeli chodzi o E28 to chyba najbardziej w temacie jest Marcin_Radom, być może on Tobie coś podpowie...pzdr

Cytat:
jeżeli chodzi o E28 to chyba najbardziej w temacie jest Marcin_Radom

racja, on jest w temacie.
a więc tak. ja mam załżone 225/60 15' z dystansami 20mm. felgi ET38, więc jaby wyjąć dystanse i założyć 245 to byłoby ok. jest tylko małe ale, otóż ja mam podklepane od wewnątrz nadkola, około 10 mm. wic wychodzi na to że 235 to wszystko co można założyć do E-28. dokładnie tego nie mierzyłem przyznam się. dziś wsadzę miarkę i dokładnie odpiszę wieczorem.
aha, dopiszę jeszcze że już na 225 E-28 wygląda agresywnie, szczególnie od tyłu. u mnie jest dodatkowo wysoki profil opony, przez co od tyłu moja becia wygąda na wysokopodwoziową. wiem że wszyscy chcą obniżać auta, ale ja osobiście przygarbione nie bardzo lubię.
17' sam chcę założyć do siebie z oponkami 225.
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MARCIN_RADOM dnia 2005-04-23 12:21:18 ]

Mam na oku 17 nastki BBS-y 2 częściowe Dzisiaj po południu je przymierzałem. Rozmiar ich to 8,5/17 et13 z oponami 235/45/17. Z przodu jest ok ale z tyłu trzeba by pokombinowac z rantami ,a najlepiej by było wspawać szerszą reperaturke. Fele zajeb..... się prezentują muszę tylko sprzedać moje dwa komplety 15 nastek.