MotoNews.pl

Blueconnect

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na pewno widzieliscie reklame w tv i moze na bilbordach ...

Czy ktos z was to ma, widzial, uzywal etc ??

Bo chce sie wyzwolicz od TP SA i szukam jakis informacji

pozdr

ja tesz szukam wyzwolenia

Ja juz na pewno zrywam z TPsa (to ludzka rzecz okradac)

Niestety u mnie na wsi nie ma za duzo mozliwosci ...

albo blueconnect (chcialbym bardzo) albo tele2 ....

sie zobaczy

pozdr

ja sie uwolnilem przeszlo rok temu aktualnie jest 1 mbps za 100 netto ze stalym ip

Wkurzaj mnie dalej

z tego co czytalem w necie to oferta blueconnect dotyczy tylko notebookow. Wpinasz taka niby karte poid usb chyba i to jako antena robi czy jakos tak. Na komputery stacjonarne przygotowuja oferte na wrzesien chyba. Nie pamietam dokladnie.
Tez szukam alternatywy dla chello, choc jestem zadowolony z netu ale nie bardzo zadowolony jestem z telewizji, ktora chcialbym zmienic...

Aha podobno idea ma rowniez internet w ofercie ale nie wiem czy to prawda

ja mam 128 k stałego + 400k na transwer sciagarek (wydzielony nie zmienny przekierowany przez inne porty) za 50zł miesc. a na wsi mieszkam

bzdura

wpinasz pod pcimcia nie pod usb to raz

sa karty dla stacionarnych z wejsciem pcimcia to dwa

Ja z idea nie chce miec nic wspolnego

a tak w ramach wyjasnien to mam laptopa

pozdr

Cytat:
2005-04-27 23:45:08, thaniel pisze:
Wkurzaj mnie dalej

prosze bardzo w dalszym ciagu mam isdn-a takze w razie W mam w rezerwie 128 kbps

he he u mnie nawsi postawili piekna cyfrowa centrale i na pytanie czy bedzie neo albo co kolwiek odpowiadaja niema waronkow a na inne stale nie moge liczyc a takie komurkowe to zbawienie i wkoncu nie dam zlodzieja zarabiac

U mojego kuzyna ktory mieszka kolo zywca postawili super nowoczesna centrale zdaje sie alcatela .... sek w tym ze centralka jest tak nowoczesna tak zminiaturyzowana ze nie ma gdzie wcisnac osprzetu do neo hahaha

Wczoraj mowili ze gdzies na podstormowie znaczy podkarpaciu jakis wójt zrobił wlan dla calej gminy za free ..... ja wczoraj uswiadomilem moim kotom ze sa wiejskimi kotami i zeby sie cieszyly ze wody w wiaderkach nie musze nosic .... z wisły czy cos

wpadlem na super pomysla tylko musze go zrealizowac

kolo mnie jest pierwszy w polsce biurowiec, nazywa sie intraco i z tego co wiem w hallu jest tam free hot spot moze jakos ten sygnal przechwycic i uzywac netu za free. Hot spota zrobila firma Crowley.

pozdr

ale nikt sie nie orientuje jak z tym blueconnect?

Ja wiem sporo

Koszty

360 karta
120 zl abonament
36 zl abonament za taryfe data w era gsm

miesiecznie wychodzi cos 156 zl (w tpsa wychodzi mi ponad 200)

Predkosc zalezy od tego co zlapie. Karta sama wybiera najszysze czyli hotspot wlan umts. Pozniej jest GPRS a pozniej EDGE. W wawie nie ma problemu bo wszedzie prawie jest umts lub hs ...

Co jeszcze trzeba wiedziec ??

moze ktos chce kupic modem / router speedtouch od neo bede mial na karte haha

pozdr

Cytat:
2005-04-28 09:02:25, thaniel pisze:
miesiecznie wychodzi cos 156 zl (w tpsa wychodzi mi ponad 200)

to co Ty masz za abonament, ze ponad 200 wychodzi ?

pozdr.

Chca 170 za neo i prawie 40zl za telefon ktory u mnie stoi i sie kurzy. A musialem go zalozyc zeby miec neo wiec go wliczam w koszt neo

pozdr

Cytat:
2005-04-28 09:13:55, thaniel pisze:
Chca 170 za neo i prawie 40zl za telefon ktory u mnie stoi i sie kurzy. A musialem go zalozyc zeby miec neo wiec go wliczam w koszt neo pozdr

to nie kumam ...

- telefon w planie socjalnym (w koncu i tak sie kurzy) - 28,06 z VAT
- neo w opcji 512 na czas okreslony 12 m-cy - 120,78 z VAT

razem 148,84 z VAT .... co Ty tam podpisales z nimi ?

pozdr.

jezeli chcesz miec neo niemozesz miec socjalnego

Cytat:
2005-04-28 09:38:28, najmer pisze:
jezeli chcesz miec neo niemozesz miec socjalnego

no dobra, to ze zwyklym planem ok. 160 zl z VAT

pozdr.