Kilka spraw :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!
mam kilka pytanek odnosnie esperaka bo jak dobrze pojdzie i wyjade do pracy za granice na wakacje to odkupie od ojca bordowego. pisze pierwszy raz na tym forum wczesniej pisalem na form F&F bo jak narazie jestem szczesliwym posiadaczem 126p z 87 roku (ktorego bardzo chwale) i sie w sumie zgrzalem na espero. po pierwsze moze niedlugo bede zmienial felgi jeszcze przed wyjazdem i chcialbym 15 wrzucic i wlasnie nie wiem czy potrzebne beda dystanse czy nie widzialem felgi w norauto w markach przy M1 gdzie placac za 3 dostaje sie 4 i nie wiem jak bedzie z oponami od tego czy nic nie bedzie obcierac i wogole, od razu jak bym go wzial to zawieszenie do wymiany jest bo jak dla mnie to jak lodka na wodzie jest i zastanawiam sie bo czytalem duzo nad sprezynami weitec i amorami sachs(strona MaciekGT) jak ktos bylby mily to niech skrobnie cos co i jak z tym, co z dystasami i jaka jest cena zawieszenia.
pozdrawiam wszystkich Łukasz

hmm..ale czy ty wiesz w ogole po co sa dystanse i wjakim celu sie je zaklada? czy wiesz co to jest ET felgi?? eh bo te pytania sa conajmniej dziwne..przeciez jak kupujesz felgi szczegolnie nowe to wybierasz sobie ich rozmiar i wszystkie parametry..fabryczna felga w espero ma 14cali sredni rozstaw srub 4x100 ET49 i srednice otworu centrujacego 56.5mm

wszystkie parametry oprocz srednicy i ET sa wiazace i innej felgi nie mozesz zalozyc (jesli jest wiekszy otwor centrujacy zakladasz pierscienie) natomiast jesli chodzi o ET bo to wlasnie sie wiaze z pytaniem o dystanse to jesli nie przesadzisz z szerokoscia opony to mozesz spokojnie zalozyc np ET34

anyway jak pojedziesz do sklepu z felgami nawet do norauto to oni na podstawie katalogu producenta dobiora ci felgi pasujace do espero..i nie widze w ogole sensu zakladania dystansow..po prostu kup wlasciwa felge