Kupiłem..... i co dalej ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie kupiłem samochodzik. Chciał bym by samochód był na mnie i na wuja bo On na znirzke na OC. Jak to zrobic ? Czy musze w umowie kupna sprzedarzy miec wymienionych dwóch kupujących ( mnie i wuja ). Czy ma znaczenie kto pierwszy jest wpisany w dowodzie rejestracyjnym ? Wujo mieszka na mazurach, ja w Wawie. Czy bede musiał tam ubezpieczac ? Jest cos jeszcze czego nie wiem a powinienem ?

Pomocy
Pawel L

WITAM.
Klika dni temu zrobilem to samo, tyle ze kupilem auto na spole z moim ojcem. A robi sie to tak:
- Musisz na umowie wpisac dwoch kupujacych (siebie i wuja)
- Jako, ze wujo ma znizki, musi byc on jako pierwszy wspolwlasciciel na umowie, ty jako drugi.
- Niestety nie wiem ja zalatwic to w wydzile komunikacji(w ktorym), bo ja z ojcem mieszkamy w tym samym miescie, wiec nie tzreba bylo ganiac nigdzie. Najlepiej byloby gdybys spytal sie w wydziale komunikacji, ale chyba wszystko bedize trzeba zalatwiac u wuja na mazurach(jest on pierwszym wlascicielem).
- Potem tylko ubezpieczenie. Ja ubezpieczylem w samopomocy, bo nie dodaja nic za wiek 2 wlasiciela(pozostale towarzystwa daja +20% jesli masz mniej niz 25 lat)
i to chyba na tyle. oczywiscie rejestrowac tez musicie autko razem(potrzebne sa podpisy itd.)