Wycieraczki reflektorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie
Taka prośba od klubowicza PTK - czy ktoś ma / mógłby zrobić fotki mechanizmu wycieraczek reflektorów przednich z ładnej - nie wiem jaki to dokłądnie model bo widziałem ja tylko w przelocie (stara kanciata chyba z seri 21xx)

I najbardziej wdzięczny byłbym gdyby ktoś podał mi jaki zakres ruchu mają te wycieraczki

z góry dziękuję

RATMAN#1809
Polonez Tuning Klub
Sekcja Łódzka

ratman1809@o2.pl

Do czego ewentualnie chcesz to zamontowac ??

Do poldolota bardziej będą pasować wycieraczki od Samary, a nie od klasyka. Wydaje mi się, że jeszcze lepsze były by wycieraczki z jakiejś dziesiadki, ale to bardzo deficytowy i drogi towar.

Wlasnie cos mi sie tak wydaje

Ide do autka, wprawdzie ramion wycieraczek nie mam (ktos sie nie bal i za****il) ale fote silniczka moze zrobie

zakres ruchow wycieraczek ograniczaja plastiki nad i pod reflektorem:}

Cytat:
2005-06-05 19:23:28, kangurek pisze:
zakres ruchow wycieraczek ograniczaja plastiki nad i pod reflektorem:}

To nie do końca tak. Te plastiki układają pióro wycieraczki, żeby zakres scierania był jak największy.

A wiec wyglada to w samarce tak:

Jak juz wspominalem, ktos mi buchnal ramiona z piorami, wiec i na fotce ich brak

dcnt fajny piesek

Cytat:
2005-06-05 21:43:49, mwarchalowski pisze:
dcnt fajny piesek

Normalnie kolega mi tu OT w watku robi

Co do tematu, nie wiem jak w siodemkach ale w samarce sa te ograniczniki wycieraczki tylko pod leflektorem a nie tak jak pisze kangurek ze nad i pod

P.S. a piesek sobie spi

w "siedmiorkach" ograniczniki są i na górze i na dole.....w dodatku widzę ze machanizm jest ten sam....różni sie tylko wycieraczkami i długością ramion

ale przynajmniej zostały ramionka które sa oddzielnie nie do zdobycia przynajmniej do 07 w moim miescie.

co ciekawsze, ktos odkrecil wycieraczki - wzial je a zakrecil spowrotem nakretki nrmalnie nie wiem co powiedziec

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-06-05 22:12:56 ]

A ja sobie dokupiłem wycieraczki, bo nie było tak jak i wężyki były pozakręcane - a ja uważam, że właśnie dobre są te wycieraczki, bo nieraz widziałem, że jak nie zmyte były, to gorzej widziałem
Silniki oczywiście są: lewy i prawy
A te plastiki w samarce są po to, żeby ramię wycieraczki ładnie się ułożyło w stanie spoczynku, bo gdy się rusza ma inny schemat działania

Krzychu sa do zdobycia ale z kilkumiesiecznym okresem oczekiwania

A do zdobycia są te do 110??

No własnie wszedzie trzeba albo czekać albo płacić.Jasiu a słyszałem ze ty czasami smigasz na ukrainke jest tam tak towar do nabycia????A tak wogóle to musimy sie w końcu umówić na jakiegoś browarka bo mieszkamy w tym samym miescie i jeszcze sie nie znamy!
Umówimy sie jakiegoś popołudnia bo ty pracujesz ja pracuję a Arsem ma wolne cały czas no chyba ze pod Biłgorajskim niebem smiga

[ wiadomość edytowana przez: krzychuk dnia 2005-06-09 01:25:27 ]

Na Ukrainie nie szukalem wycieraczek ale mysle ze dalo by rade zamowic. Ja u siebie je zdjalem jak na razie poniewaz w obydwu ramionkach poszly jakies sprezynki . Ramionka nie chodzily rowno po lampach. Zarowno samo piorko (powinno chodzic w miare poziomo i ukladac sie na lampie) jak i nie bylo synchronizacji (moze ktorys silniczek jest kiepski). Mam jedno nowe ramionko z dobra sprezynka ale musze zdobyc drugie. poza tym u mnie nie ma oryginalnego zbiornika na plyn (parownik gazowy) tylko jest worek i nie ma wyjscia na spryskiwacze reflektorow. Kiedys sie wezme za to i zrobie zeby wszystko dzialalo jak trzeba . Krzychu w obecnej chwili juz nie pracuje (sesja i pisanie pracy) wiec na piwko jak najbardziej mozna by sie wybrac

podejrzewam ze pióra do wycierqczek reflektorów do 2104 są takie same jak do 2107 i pytanie gdzie można takie pióra dostać niestety w olsztynie nie da rady czy moze ktos mi pomóc pozdrawiam

Cytat:
2005-06-06 01:51:17, mwarchalowski pisze:
A do zdobycia są te do 110??

tak,jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
na Allegro sie czasem zdarzają lub w Auto Giełdzie albo poszukaj auta po kraksie (ale nie przodu!!!!!!!!!)lub przeznaczonego na części i przekonaj właściciela żeby ci sprzedał wycierki myśle że dużo byś nie zabulił.
Pozdrawiam Marcin z Wałbrzycha

Cytat:
2008-06-28 12:28:11, mendalinho pisze:
podejrzewam ze pióra do wycierqczek reflektorów do 2104 są takie same jak do 2107 i pytanie gdzie można takie pióra dostać niestety w olsztynie nie da rady czy moze ktos mi pomóc pozdrawiam

W Wałbrzychu!!!!!!!
niedawno widziałem takowe w sklepie motoryzacyjnym