Co do zasilania, to temat pionowej 30 wyeksploatowałem już w maluchu. Do tego motoru kupiłem taki kolektor:
i jakiś czas później trafiłem na aukcji gaźnik
Gaźnik okazał się być w bardzo dobrym stanie, zaopatrzyłem sie też w zestaw uszczeleki kilka dysz na pierwsze testy. Gaźnik sądząc po ustawieniach i kolektorze jezdził w jakimś małym aucie, nawet zwężki odpowiadały temu co w temacie na temat tego gaźnika w 1000TC wyczytałem na forum Crofta.
W najbliższym czasie muszę to poskładać do kupy, jak tylko uda mi się doczyścić resztę elementów. Potem trzeba jeszcze będzie dorobić jakiś izolator / tłumik drgań, bo cały zestaw wisi dość daleko od osi silnika. Oczywiście również kolektor - włoskie "rzemiosło" potrzebuje sporej obróbki, ale tak jest z niemal każdym odlewem który stamtąd ściągnąłem, jakość jest słaba... Ale to historia na osobny temat.
A co do forum to przeszukując internet od ponad roku największa kopalnią wiedzy okazują się co ciekawe hiszpańskie fora, gdzie miłość do replik abartha jest ogromna i powstaje ich cała masa.
[ wiadomość edytowana przez: MAD_DOGG dnia 2013-02-21 18:17:59 ]

Maciek ja ci swojego DCOM dam do czyszczenia.

.
Najbliższa pasująca naba znajdowała się oczywiście u makaronów, tak więc czekam na razie na paczkę.