Witam!
Niestety probowalem juz wszystko

tzn rowniez precyzyjnie i do konca wciskalem sprzeglo ... az mnie noga bolała

i mimo to czasem haczyło a czasem nie... mam wrażenie żę gdzie indziej jest przyczyna. Nie wiem tylko co robić czy zgłaszać to w ASO? Bo jak się okaże za 5 tys km, żę padła mi skrzynia - to potem powiedzą, ze z mojej winy i gwarancja nie obejmuje tej wady. Tak sobie myśle, czy lepiej nie zglosic i jak powiedza ze wszystko ok, to poprosze o pisemne stwierdzenie, ze zglaszalem wadę skrzyni. Potem bede mial podkladke w razie czego.
Mam ten artykuł z gazety. rzeczywiscie ocena jest wysoka i powiem szczerze ze własnie dopiero po przeczytaniu tych opinii i opinii napisanych w internecie zdecydowalem sie na kupno getza. Nie wiem tylko, jakie jest podejscie hyundaia do wysylania aut na rynki europejskie... w sumie testowane autko bylo o ile dobrze pamietam z terenow niemieckich - mozliwe ze hyundai na ten rynek produkuje autka nieco lepszej jakosci, moze sie myle, ale chociazby fakt ze w Polsce nie ma wersji GLS, ani z silnikiem 1,6 swiadczy o tym ze nasz rynek jest traktowany po macoszemu. Mysle ze ogolnie producenci dopiero teraz zaczynaja sobie zdawac sprawe z tego ze u nas auta tez musza byc dobre i dobrze wyposazone, bo inaczej sie nie sprzedadzą.
A czy zglaszales to w ASO? Co powiedzieli?
Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------
A zobserwowales moze cos takiego ? ze jak pojezdzisz troche i olej sie w skrzyni nagrzeje to lepiej wchodza ?
--------------------------------------------------------------------------------
No ciekawa uwaga - sprobuje to kilka dni poobserwowac i napisze jaki wynik testu
Cytat:
To zjawisko całkiem normalne, Getz ma amortyzatory gazowe albo gazowo-olejowe, które własnie tak sykają.
Czy w innych autkach ktore maja gazowe amortyzatory tez tak syczy? Pytam z ciekawosc, bo nie znam sie na tym... Czy zalezy to od marki amortyzatora - czy przy wymianie w przyszlosci warto na to zwrocic uwage?
Cytat:
Ze skrzynią nie mam najmniejszych problemów. Działa perfekcyjnie. Tylko wsteczny wymagał przyzwyczajenia tak jak wspomniałeś. Przychodzi mi tylko do głowy, że może coś być nie nasmarowane, albo źle nasmarowane Nie wiem. Lewarek jest sprzężony ze szkrzynią za pomocą cięgieł, może coś z nimi nie w porządku.
Hmmm... coz, sam nie wiem co myslec, ale gdyby bylo nie nasmarowane, to czy wada nie pojawialaby sie caly czas? Podobnie z cięgłami - czy jest możliwe , ze mogą czasem działać lepiej lub gorzej?
Cytat:
Witaj wśród coraz liczniejszego grona posiadaczy Getzów ...
...Jakim autem jeździłeś przed Getzem? Ja bezpośrednio przed Hyu miałem Fiata Palio i tam skrzynia, mimo, że chodziło bardzo sympatycznie, jednak dużo odbiegała od skrzyni Getza i tam właśnie zdażało mi się nieprzyjemne haczenie...
To fakt grono posiadaczy getza radykalnie rosnie, teraz to codziennie na ulicach spotykam po kilka egzemplarzy. jeszcze pol roku temu to sporadycznie widzialem jakiąś pojedyncza sztuke.
Ja wczesniej mialem fiaty i tak naprawde getz jest pierwszym autem innej marki. Powiem szczerze ze jest to dla mnie duza zmiana i ciesze sie ze zdecydowalem sie na getza, bo to ładne i sympatyczne autko (mimo że czasem trzeszczy syczy - hehe... prawie jak rasooowy fiat)
Cytat:
nie wziąłem pod uwagę, że ja mam inną skrzynię
No własnie, z tego co kojarze to masz model 1,6
nawiasem mówiąc fajne autko
Pozdrawiam
[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-10-15 16:05:26 ]