otóż miałem tutaj już konto na żółtą ładę 1300S/2105 ale serwis mailowy wygasł więc od razu przejdę do rzeczy. Chciał bym wyciągnąć mój samochód z garażu i zająć się jego przygotowaniem do przeglądu, a że obecnie mam przypływ gotówki (nieduży bo nieduży a samochód się ucieszy
) chciałbym zająć się samochodem i tutaj kilka pytań;
1. Zamierzam wymienić sprężyny bo obecne wyglądają już po prostu brzydko, farba odłazi plastrami i korozja wygląda jak pianka na piwie. Zamówiłem ładny kpl. przód + tył od poloneza trucka za symboliczną kwotę a wiem, że truckowe utwardzają trochę autko i nie będzie tak bujało. Jakie dodatkowe narzędzia potrzebuję do tej wymiany oprócz podnośnika hydraulicznego, młotka i kluczy?
2. Chciał bym zainstalować kolektor wlotowy od 1500. Czy to prawda, że kombo z gaźnikiem od poloneza/ gaznikiem od 1.5 tudzież oryginalny z większymi dyszami daje lepsze efekty?
3. Muszę wymienić podporę wału- czy zrobię to w pozycji leżącej?
4. Muszę zrobić coś z wyciekiem z mostu. Uszczelka walnęłą. Czy również zrobię to w pozycji leżącej?
5. Przydało by się wymienić końcówki drążków... To samo pytanie jak wyżej.
Dodam, że nie mam pneumata tylko kilka kompletów kluczy w tym ruskie i polskie.
Do tej pory zajmowałem się głównie motocyklami czyli mocno mniejszy kaliber a samochodu nie chciałem ruszać aby nie stał rozgrzebany bo garaż pozwala mi tylko na schowanie auta i wypełźnięcie z niego i wolałem zlecić mechanikowi.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź