Zwracam się z prośbą o poradę przy kupnie Nivki, upatrzyłem sobie jeden egzemplarz, opis krótki bez zdjęć, łada w stanie bardzo dobrym mechanicznie, wizualnie średnio. Pojechałem obejrzałem. Mechanicznie jest słabo za to wizualnie spoko moim zdaniem
rdzy niewiele, podwozie zdrowe to mnie zachęca, zniechęca cena, jakieś 5tys zł brak gazu i kilka mankamentów jakie zauważyłem:
przebieg nierealny, dośc zużyte podzespoły i wnętrze (113tys), duży luz na kierownicy, końcówki zmienione więc przekładnia ślimakowa do wymiany? sprzęgło bierze jak chce i kiedy chce, czasem niże czasem wyżej.., grzeje się dość szybko i temp jest w okolicach czerwonego pola, pompa wody? w oleju i płynie brak śladów mieszania się tych substancji, opony voltyre stan średni, w silniku stuka coś w głowicy jak auto jest na wolnych obrotach jakby zawór, jak się go przegazuje kilka razy to na kilka sekund jest cisza, i potem znów hałasuje, jakby niskie ciśnienie oleju. Nie wiem czy warto sie tym interesowac? w czasie jazdy nie ściaga ale dość hałasuje nie wiem czy napędy czy te opony, ogólnie brak wycieków i z grubsza wygląda zdrowo. 2004r ale wiadomo gaz trzeba załozyc, opony kupic i te potencjalne naprawy