E11 Baniak nad lewym nadkolem

« Poprzedni | Następny »
Witam,

Jaka jest funkcja plastikowego (u mnie biały plastik) baniaka znajdującego się za nadkolem po lewej stronie z przodu (Toyota Corolla E11, 1999)?

Jak bardzo ważny jest to element? (odpadł)

Pozdrawiam,
M.

Masz na myśli rezonator powietrza w dolocie ?

pzdr

Rezonator raczej byłby chyba czarny jak cały dolot...
Z białych baniaków to mi się kojarzy spryskiwacz, wyrównawczy, hamulec i sprzęgło
Może uściślijmy, mowa o lewym nadkolu czy lewa strona jak się stoi od przodu auta (prawe nadkole) ?
Lewa strona to ta, gdzie w naszym kraju siedzi kierowca
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

Cytat:
2009-03-26 13:33:02, Perzan pisze:
Może uściślijmy, mowa o lewym nadkolu czy lewa strona jak się stoi od przodu auta (prawe nadkole) ? Lewa strona to ta, gdzie w naszym kraju siedzi kierowca :D Pozdro.

Chodzi o lewe nadkole z punktu widzenia (siedzenia) kierowcy. I lewa strona to tam gdzie w naszym kraju siedzi kierowca:-)

Maciek.

[ wiadomość edytowana przez: maq123 dnia 2009-03-26 16:24:29 ]

po tej stronie nie ma zadnego bialego baniaka, no cyba ze masz na mysli zbiornik z plynem od sprzegla le wtedy bys nie jezdził.
To jest w komorze silnika czy kabinie pasazerskiej ?
za nadkolem czy przed ?

Ja tu nic takiego nie widze:
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=221529&c=205&f=23&start=100&119

Cytat:
2009-03-26 16:21:08, Cromm pisze:
po tej stronie nie ma zadnego bialego baniaka, no cyba ze masz na mysli zbiornik z plynem od sprzegla le wtedy bys nie jezdził. To jest w komorze silnika czy kabinie pasazerskiej ? za nadkolem czy przed ? Ja tu nic takiego nie widze: https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=221529&c=205&f=23&start=100&119

Załączam schemat.
Maciek.

Zajefajny rysunek
Wygląda na to, że to faktycznie rezonator/puszka opadowa od dolotu.
Można bez tego żyć, ale oczywiście lepiej mieć Nie jest to coś, co Ci zatrzyma auto za 100km
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

To chyba zbiornik wyrównawczy płynu chłodniczego. On jest jakoś pod akumulatorem.

« Poprzedni | Następny »