Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hardcore Wygwizdów | 2016-04-26 09:17:28 Jak już o grach mowa a ktoś lubi ciężarówki, to proponuję "Spintires"
Chodzi w tej grze o to, by dojechać ciężarówką do składu drewna, załadować ręcznie za pomocą dźwigu (lub automatycznie, zależy od poziomu trudności) i zawieźć drewno do tartaku. Niby proste, ale zaczynając mamy zasłoniętą większą część mapy i musimy eksplorować teren, przebijać się przez ciężki teren w którym, czasem nawet wyciągarka może nie dać rady, w rwących rzekach można zatopić maszynę lub na pozornie prostych drogach wywrócić się i stracić cały ładunek, więc gra należy do trudnych. Jak zaczynałem w to grać to wiele razy zaczynałem od początku by zapoznać się z grą by później czerpać przyjemność z ukończenia misji. Trening czyni mistrza. Podczas przygód można znaleźć na mapie i odblokować dodatkowe ciężarówki (często bez paliwa lub uszkodzone), więc musimy odblokować warsztat i zmienić naczepę dzięki której będzie można dokonywać napraw w terenie. Aby uzupełnić paliwo będzie trzeba najpierw zajechać na stację benzynową i tam uzupełnić zbiornik, następnie dopiero można pojechać w teren uzupełnić paliwo w drugiej ciężarówce. Gra kosztuje w polskiej dystrybucji jakieś 30-40zł więc tyle co model w 1:43 W grze możemy jeździć od najmniejszych pojazdów jak UAZ 469 służący do eksploracji i małych napraw, przez małe ciężarówki "pomocnicze" Ził 130, Gaz 66, normalnych rozmiarów ciężarówki do wszystkich zadań Kamaz 6522, Ural 4320 i Kraz 255 po największe potwory którymi można niszczyć mniejsze drzewa Maz 537 i Maz 7310. Dodatkowo jest Kirovets K-700 do wyciągania pojazdów. Oczywiście można pobierać mody społeczności więc jazda innymi pojazdami jest również możliwa, nawet tymi które z jazdą w terenie nie mają nic wspólnego. Tutaj zamieszczam link do filmu pokazującego piękno gry A tutaj drugi film [ wiadomość edytowana przez: Hardcore dnia 2016-04-26 09:18:25 ] |
profil-usunięty | 2016-05-04 17:27:15 Bardzo fajnie Ci wychodza te Zily. Jak juz je wszystkie zlozysz pochwal sie modelikami. |
Historyk1985 Nysa 522 T Opole | 2016-05-05 22:11:07 no jasne - gdybym miał odpowiednie sylikony i żywice pod ręką to bym się nie bawił... tyle, że jakoś nie trafiłem odpowiedniej chemii modelarskiej, która by mnie satysfakcjonowała...
Podobne eksperymenty robiłem z Autosanami H9... i też mieszane uczucia... |
profil-usunięty | 2016-05-06 12:44:14 Czy na pokladzie sa z nami koledzy, ktorzy zbieraja kasety magnetofonowe, gry na pierwsza konsole Playstation lub plyty vinylowe? Lub moze macie cos z tych reczy i chcecie sie ich pozbyc? |
Cadi Warszawa | 2016-05-07 22:41:51
|
profil-usunięty | 2016-05-08 20:12:08 Dzieki za odzew jednak z tego co masz na tasmach to nie moj klimat. Ja szukam rapu, metalu czy elektroniki. Ale fajnie ze jest ktos zbiera muzyke na analogach. |
profil-usunięty | 2016-05-19 15:39:17 Zdjecie zrobil moj kolega mieszkajacy pare ulic dalej. Swietnie oddany klimat i piekne klasyki na parkingu. |
profil-usunięty | 2016-05-22 12:43:30 Taki sympatyczny widok na scianie. Jeszcze nie otwarty, ciagle w folii po tylu latach. |