Roznice miedzy 1050ccm a 1050 ccm Sport.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam....

Przeszukalem forum i poczytalem..wiem ze roznice w silnikach 1050 i 1050 Sport sa ale w bebechach... no i w gazniku....jak pisalem moj mial dzwona i gaznik dwu gardzielowy poszedl na spacer... to przezyl moj fiat u poprzedniego wlasciciela..zakupilem juz z zwyklym Weberem...

Coniektorzy pisza ze na glowicy powinien byc napis 70Hp ..gdzie go szukac..??

No i czy po czyms jeszcze mozna rozpoznac czy to Sport czy tylko opowiesci poprzedniego wlasciciela...

Ta informacja jest mi potrzebna jedynie do dalszych modyfikacji i zakupu/wymiany czesci... na razie nie planuje zagladac do silnika wiec prosze o podpowiedz jak sprawdzic jaka to wersja silnika...??

Bede bardzo wdzieczny.....

A.... nie moge sie dostac na stronke klubowa..poza fiat127.glt.pl - nic nie dziala.....

Dzieki z gory

Moze sprawdz po numerach silnika. Ponizej zamieszczam zdjecia glowic 75hp i 50hp. Wedlug tego co pisal mysza na glowicy 1050 70HP powinno byc 70 HP a na 1300 75 HP jest 75 hp (zaznaczylem to na rysunku). Na glowicy z 50 Hp jest calkiem inaczej, co widac na rysunku.

glowica 75 Hp

glowica 50 HP

Jakby ktos mial glowice od 1050 70HP, toby mogl dodac wtedy informacja byla by pelna.

Gigi

Dzieki wielkie za info - jak zwykle bardzo szerokie - przejze dzisiaj moja glowice i bede mial jasnosc...

Dzieki wielkie raz jeszcze...

witam mam pytanie czym sie rozni silnik 70hp od 50 hp(exterior) czy sa z zewnatrz jakies szczegóły ktore swiadcza ze to własnie jest 70tka a nie 50tka?....bo niechciałbym sie wpakowac w koszta za zwykły 1050 bo koles od ktorego am kupic auto...niby z silnikie 1050 70hp mowił ze to 1050 70hp a teraz jak mi podesłał zdjecia jest widoczny filtr powietrza od 50hp...??wiec sam juz nie wiem.....dzwoniłę do kolesia i ma sprawdzic czy gaznik jest 2gardłowy......ale w sumie gaznik do 70hp mpzna załozyc tez zwykły od 50tki. z gory dziekuje za pomoc...pozdrawiam
MARCO

Zobacz sobie: http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=81520&c=0&f=46
Tam są fotki i wyjaśnienia !!!
Pozdrawiam.

Marco, ty to mi chyba wczoraj nie uwierzyles jak Ci mowilem o roznicach

Gigi

A może by skumulować wnioski i zamieścić na stronie inetrentowej klubu, więc jeżeli jest ktoś kto znalazł wszystkie różnice to może napisze taki artykół. Napisąłbym sam ale się na tym nie znam i nie dużo mam do powiedzenia w tej kwesti. Napewno strona zyskałaby wiele nowych i co najważniesze sprawdzonych informacji. Co wy na to ??

Pomysl jest git.

Gigi

http://fiat127.webzdarma.cz/fanclub/gal-c140.php3 znalazłem taka fotke 70hp ale i tak nie wiem co i jak jak mam to sprawdzic? facet od ktorego mam kupic ta 127 mk2 70hp mowi ze gaznik jest 1 gardłowy wiec po gazniku nie sprawdze....mowił ze auto ma 12s do 100kmmam fotke silnika nawet tego co mam kupic tylko nie wiem za bardzo jak umiescic ja tu

Jeśli chodzi o umieszczenie fotki, to opcja nr1 to wrzucić w profil, po odpowiednim zmniejszeniu rozmiaru.
Opcja nr2, to wrzucić na jakiś serwer i wkleić tu linka to tej fotki używając oczywiście opcji obrazek z menu pod emotkami
Opcja nr3, to wysłać fotkę mejlem do kogoś i ten ktoś wrzuci na serwer.
Wyślij na przykład do Satiza.
Pozdrawiam

Witam wszystkich odswieżam bo mam pytanie odnosnie silnika 1050ccm(50KM)- Jak jest z jego awaryjnoscia, w jakich latach był montowany i jaka jest jego waga?? Jakieś dane techniczne ma ktoś moze? acha i jeszce jedno.. może macie jakiś schemat /zdjęcie na którym widać w którym miejscu są mocowania silnika?? Pozrawiam, Maciek

[ wiadomość edytowana przez: -maly- dnia 2005-06-11 14:24:16 ]