Kultowe Auta PRL-u - Archiwum 2013 - Strona 134

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...a ja dorzucę tylko taką ciekawostkę - co tu jest "nie tak" ?

moim zdaniem Warszawa 203 lub M-20 MO sie przyda,Nysa 522 strażacka,Nysa 522 SW,a w zwykłym chciałbym GAZ 46 MAWamfibia tak jak w avtolegendach.

Cytat:
2013-10-30 09:58:30, Piotr1-60 pisze:
...a ja dorzucę tylko taką ciekawostkę - co tu jest "nie tak" ?

tj Renautl 16?pomyłka...to DEA ciągle się myli,czasami dają krzywe ośki w Zile 111G,złe dane na temat rajdowego Fiata 125p ze z 1965??.....

to bym chciał

Że zmienię temat, gdzie można coś takiego kupić, ma ktoś dojścia ?

Dostales Opla z "podstawa blistra" od Renault 16

Malarz - co do Golfa to jest minichamps - sprobuj dorwac gdzies na ebayu (o ile wogole mozna to juz gdzies dostac) ... ale lepiej popytac sie bardziej doswiadczonych w tych sprawach

Cytat:
2013-10-30 11:18:05, malarz84 pisze:
Że zmienię temat, gdzie można coś takiego kupić, ma ktoś dojścia ?

...zerknij tutaj: sklep MAXIMODEL[/b]

Rosjanie beda mieli Kamaza a my kiedy sie go doczekamy??
Sroczka milczy

Sroczka7 zapomniałeś o nas?

Cytat:
2013-10-30 10:02:10, kap21 pisze:
tj Renautl 16?pomyłka...

Tam nie pisze RENAULT tylko REANULT

czy wgl bd u nas Kamaz?wątpie...Jelcz,Star,etc tak ale Kamaz wątpie,myślę że Ził 130

Ej no poczekajcie ... wedlug informacji ten KAMA3 ma byc w 69 numerze tak ? Na stronie jest zapowiadane ze kolekcja konczy sie na 60 (ktory wiadomo ze bedzie milicyjnym Fordem Crown Victoria).

Moze o komentowaniu przyszlsci Avtomobilu na sluzbie i KAP-u zaczekamy do czasu aktualizacji strony ANS ... jak pojawia sie numery wyzsze niz 60 ... przeciek mozna uznac za sprawdzony

Zreszta ... pamietacie jak bylo z Lublinem ? Najpierw w ANS jako GAZ smieciarka a wkrotce u nas jako Lublin ... ciekawie byloby jak tak samo bedzie z Kamazem

Dodam jeszcze tylko moje "propozycje/przypuszczenia" na przeszzepy ciezarowek z Atlasa do Kultowych w nawiasie podam prawdopodobienstwo na ukazanie w procentach (to tylko moje przypuszczenia, nie powinny one wplynac negatywnie na dyskusje)

- IFA W 50 L (50%)
- TATRA 148 (20%)
- KRAZ 256 (5%)
- MULTICAR M22 (20%)
- LIAZ MTS 24 (40%)
- AVIA A 31 (50%)
- JELCZ 315 (70%)

Liczba procentu nie znaczy na ile procent model pojawi sie w KAP ... sa to moje prywatne przypuszczenia na ile procent dany model ma szanse wsrod "rywali" z tej samej serii na przeszczep

Wsrod ciezarowek mozna znalezc "GAZ 62" z serii "Avtolegendy CCCP" oraz "AVIA 21P" z serii "Automobil na sluzbie" .

[ wiadomość edytowana przez: Frdek dnia 2013-10-31 21:53:25 ]

Reanult chyba jakaś nowa marka. Jak już to Renault ale nie powinno tak pisać na to przecież Opel a nie Renault. Na szczęście na moim blistrze jest właściwy napis Opel Kadett B. I jeszcze dali takie same tablice jak w AWZ sedan. Denerwują mnie te ich błędy.

A jeśli chodzi o Opla to całkiem fajny modelik.

[ wiadomość edytowana przez: Kazik353 dnia 2013-11-01 17:17:41 ]

Przynajmniej takie ciężarówki bym widział w KAP - jeśli byłoby tak z 50 % z nich to byłby wielki sukces. Nie wkleiłem tu nawet takich aut jak dźwigi, cysterny czy izotermy, bo to już tym bardziej niemożliwe, że się pojawią.

Bardzo ciekawe podsumowanie Cichy

Sroczka odezwij sie i ocen propozycje Cichego jak mozesz wskaz jakie modele z tego prospektu moga sie pojawic?

Pozdrawiam

zrobiłem też podsumowanie co bym widział w KAP biorąc pod uwagę:

-auta zachodnie, poustawiane alfabetycznie według marek (pewnie większość z was by coś też do nich dorzuciła)

-auta wschodnie, także alfabetycznie (także większość z was by coś dorzuciła, brak tu polskich protypów)

Co do tych "list" dodalbym jeszcze Passata Varianta i oczywiscie Skody (tylko wiadomo ze nie ma zadnych szans na nie w KAP)

Na jednym ze zdjec widac zielonego Kadetta ... dokladnie takiego samego mial moj wujek ...

Ja już Kadetta D mam i też zielonego

A tak poza tym niezłe zestawienie

[ wiadomość edytowana przez: 4dk0 dnia 2013-11-02 17:51:37 ]