Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-10-26 21:18:23 generalnie - jest to wykonalne.
Masz moze schemat instalacji? no i nie wiem, czy masz wyprowadzenie pod obrotomierz. W 405 mam wiazki nadmiarowe - ale nie wiem, czy w 406 nie zrezygnowano z nich z powodu oszczednosci. |
adasco Membre du forum Roomster & kropek Łódź | 2005-10-27 09:29:17 benzyniak moze w inny sposob podawac impulsy na obrotomierz.
Moze byc tez tak, ze diesel w ogole nie ma sygnalu na obrotomierz - nie zdziwilbym sie. Trzebaby wyizolowac przewody idace na obrotomierz i sprawdzisz, czy daja jakis sygnal. Sam obrotomierz jest inaczej wyskalowany, dieslowskie "koncza" sie wczesniej,nie ma potrzeby, by bylo tam 7000 obr. Stad moze byc problem z podawaniem sygnalu. Ale nie wyrokuje - bo nie wiem. Pisze tylko, czego mozesz sie spodziewac. generaalnie - wszystko da sie zrobic, trzeba tylko wiedzie jak i miec checi. Poszukaj na ronych forach motonews informacji o montowaniu orotomierza, moze one Cie na cos naprowadza. Na stronie ladaklub.pl byl opis montazu obrotka w samarze, moze troche pomoc. ja zamienialem u siebie liczniki jaegera na veglie - ale tu podeszlo spod palca,bo zestaw wskaznikow mial te same wyprowadzenia. |