Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Misiek-wadowice seat ibiza GT TDI ... wadowice | 2006-09-19 22:39:34 Witam.
Ja mam w swoim autku antene magnesową President Florida wys. 45 cm. i nie narzekam, dogaduję się z każdym i wszędzie. Pozdrawiam Misiek. |
Góral (M) CB FORUM president Opel Meriva A Helmond | 2006-09-21 07:50:58 obaj posiadacze 45cm floridy, dogadujecie się wyłącznie z tymi, których słyszycie, co nie oznacza że słyszyccie wszystko co jest w danej chwili nadawane w zasięgu normalnej anteny
o ile przy antenach bazowych długość promiennika nie jest sprawą najważniejszą, o tyle w mobilach owszem. nadawanie z poziomu gruntu zdecydowanie ogranicza możliwości rozchodzenia się fal, więc im wyżej mamy promiennik, tym lepiej. o ile jeszcze na płaskim terenie krótki bat jest w miarę skuteczny, to w przypadku jakichkolwiek przeszkód terenowych czy urbanistycznych, zaczynają się schody. co do dopały: kolego Hitman, zacznij od zrobienia prawidłowej instalacji antenowej, dobrego mikrofonu, a okaże się że dopała jest zbędna. zresztą nie wystarczy dopały po prostu podpiąć, trzeba wiedzieć, jaką moca nadajnika radiowego ją wysterować, aby nie było kichy z modulacją. |
kornat CB FORUM nadajnik BMW e-39 530d Wrocław | 2006-09-21 12:17:19
Zalezy kto do jakich celów potrzebuje radia.... ja nie potrzebuje radia do pogaduszek tylko do info o korkach przeszkodach misiakach itd. a do tego Florida spokojnie wystarcza |
Góral (M) CB FORUM president Opel Meriva A Helmond | 2006-09-21 14:06:23 to wtedy twierdzenie że posiada się radio CB jest mocno naciągane... właściwym określeniem będzie: antymisiek |
hitman75 chełm | 2006-09-21 15:37:52 Dzieki wszystkim za pomoc Mysle, ze teraz juz cos wybiore :] Znalazlem tez sklep z serwisem, gdzie za darmo mi wszystko ustawia, jesli kupie u nich cb i antene
Pozdro |
Misiek-wadowice seat ibiza GT TDI ... wadowice | 2006-09-22 21:47:51
Tą antenę mam w seacie, natomiast w ładzie mam lemm magnum i z obu dogaduję się na bardzo zbliżone odległości. misiek. |
Góral (M) CB FORUM president Opel Meriva A Helmond | 2006-09-23 08:53:24 Misiek, to nie najlepiej świadczy o montażu Magnuma. |
pawel0240 CB FORUM nadajnik Opel Astra GT Zabrze / Katowice | 2006-09-26 14:44:44 Zgadzam sie z Góralem |
zp CB FORUM nadajnik znowu Puck | 2006-10-02 21:21:45 Witam ! Krotkie anteny, ktore zarazem maja dobry zasieg, to tzw. anteny helikalne. Charakteryzuja sie tym, ze nie posiadaja one tej puszki w dolnej czesci zwanej cewka, tylko cale sa cewka, tzn. drut nawiniety jest na calej jej dlugosci.
Sa to np. BNU 733F, 110 cm President Indiana, 125 cm Sirio DV 27, 135 cm |