Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-12-15 16:35:24 kwestia kosztów oczekiwanego efektu i zapału... nieodzowny atrybut szlifierka katowa wyzynarka z brzeszczotem do metalu odizolowac najprosciej najtaniej nie znaczy skutecznie kawałek materiału obiciowego + mata bitymiczna moze w srodek troche watoliny i robimy "poszewke " od dołu na cała pułke i tyle no chyba ze chcesz drozej dokładniej i zzabudowa profesjonalna |
Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2005-12-16 09:45:31 #1 zanim był na czyimkolwiek miejscu pisała jak zamontować głosniki na tylnej półce, napisałabym, że nie warto, bo:
-cięcie metalowej półki to poważna ingerencja w "konstrukcję", wiele ubezpieczalni mogłoby robić w razie W (czego nikomu nie życzę) problemy- warto wiedziec takie rzeczy -głośniki z tyłu teoretycznie uprzestrzenniają dźwięk, ale w praktyce jest tak, że go psuja, my sami nigdy nie polecamy glosnikow na tyl, zawsze staramy sie pokazac klientowi lepsze rozwiazania #2 masz spora przekrojowke na przodzie "kosztowały mnóstwo kasy, więc raczej są dobre" - e-e... nie zawsze tak to wygląda, dobrze że napisales "raczej" #3 "wyglusz podloge, albo dach, lub drzwi tylne" - no ja jednak jako osoba pracujaca w branzy car audio polecalabym wytłumienie przede wszystkim drzwi przednich, bo tam są głośniki Co do wytłumienia- jest to niezbędna sprawa tak na prawdę. Wytłumienie daje głośnikom WARUNKI do grania, przede wszystkim tworzy im szczelną, odizolowaną przestrzeń, w której głośniki mogą poprawnie pracować. Dodatkowo wytłumienie zmniejsza zakłócenia i hałasy dochodzące z zewnątrz Sumując- dynamika dźwięku w aucie zwiększy sie do kilkudziesięciu procent. Nie polecałabym wytłumienia na własną ręke, bo to troszeczke tak jakby samemu sobie zęby borować, czasami oszczędzanie wychodzi drożej niż TO na czym zaoszczędzic chcielismy. Pozdrawiam Ania Seroka Max Car Audio Bydgoszcz |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-12-19 22:00:21
a ja i tak jestem z atyłem gdyz PRZÓD GRA ZA NISKO!!! i tyle |
leemarvin SEAT CORDOBA Kraków | 2006-01-02 22:05:35 Czy ktoś z was fachowców może mi odpowiedzieć na pytania, które postawiłem wcześniej, czy może nikt nie ma pojęcia |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-01-06 09:33:54 zwrotnice (a przynajmniej rozdział kondensatorowy) jest potrzebny zeby ci głosniki grały w zakresie w jakim grac potrafia(czesto one maja juz wbudowane kondensatory) a mat szukaj miekkich nie tych sztywnych one sa na rolkach takich i lepiej sie nimi wygłusza bo o wiele lepiej przylegaja i mozna dokładnie "wylepic" nimi wszystko pozdro wiem ze ja nie fachowiec |
Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2006-01-09 13:19:49
Przepraszam, ze odpisuje tak późno (mozna by to pod odpowiednie paragrafy podpiąć ) ale panna Moon miała nawałnice pracy, wiec oby mi to wybaczono. Co do mat, wytłumiena i całej reszty z tym związanych spraw: te maty na Allegro- część z nich, maty bitumiczne o grubości min. 2 mm są ok, kosztują w zasadzie średnio mało, bo tak naprawde samo posiadanie mat nie do końca załatwia problem. Ich założenie tylko pozornie jest proste. Koszt wytłumienia - pełnego wytłumienia dzrwi w MCA to 280-330 PLN w zalezności od specyfiki drzwi. Czas wykonania to 3-4 h. Co do pytania o system audio to powiem szczerze, że sam Prezes rozpracowywał, jak to nazwałam- zagadke detektywistyczną . Rodzielenie sygnału na linii tweeter - coax jest niezbędne, albo zwrotnica, albo kondensator 6 dB, sam filtr górnoprzepustowy na wzmacniaczu to za mało. Ze wzmacniaczem - trzeba by sprawdzic cinche przede wszystkim: #1 sprawdzic cinche przy wzmacniaczu, potrząsnąć nimi troche, jak 'gwiżdże' mozliwe, ze poluzowaly sie od strony wzmacniacza przy gniazdach- poprawic #2 jak dalej sobie pogwizduje trzeba sprawdzic czy kabel nie jest gdzies przecięty na calej swej rozciągłości - jak jest- naprawic #3 jesli dalej nie daje za wygraną- wyjąć r/o i sprawdzic wejscia przy radiu- mozliwe ze w ktoryms miejscu styka z masa. #4 jak nie pomoze to juz nie wiem I to na razie chyba tyle, a z tym wzmacniaczem to co chodzi?:> Gdzie Ty go kolego dokładnie wrzuciłeś? Pozdrowionka Ana Moon MCA |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-01-10 09:44:18
|
Ania-MaxCarAudio Profesjonalista Audi A3 Bydgoszcz | 2006-01-12 18:01:00 Kolego, ale powiedz jeszcze- te Blaupunkty jaki to dokładnie jest model. Sorki, ze tak mozolnie mi idzie odpisywanie, ale jestem ostatnio zarzucona pracą
W razie pilności wielkiej odezwij się na GG na prawde jestem taka ukochana ? [ wiadomość edytowana przez: Ania-MaxCarAudio dnia 2006-01-12 18:01:45 ] [ wiadomość edytowana przez: Ania-MaxCarAudio dnia 2006-01-12 18:02:16 ] |