Czy da się naprawic uszkodzoną lampe?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie. Czy da się jakoś lub gdzieś naprawić uszkodzoną lampę? Mam dość rzadko spotykane lampy IRMSCHER do omegi 3000 i w jednej jest dziura w obudowie. Lampa jest tylna.

A mamy wywróżyć, jak duża jest dziura, w którym dokładnie miejscu, czy masz ten wykruszony element itd.?

Wszystko da się naprawić, kwestia tylko jak to będzie później wyglądać / świecić.

Czary mary to zdjęcie... chodzi mi o jakieś dobre zrobienie tego wymianę tego szkła? albo czy są jacyś magicy co to robią... bo takiego samemu to nie chce robic bo lipa bedzie...

Tego ukruszonego kawałka nie mam... a pierwszy raz daję zdjęcie wiec jak coś źle albo nie działa to nie krzyczeć

[ wiadomość edytowana przez: KlakierOMA dnia 2009-04-16 21:47:44 ]

Cytat:
2009-04-16 21:45:49, KlakierOMA pisze:
a pierwszy raz daję zdjęcie wiec jak coś źle albo nie działa to nie krzyczeć

nie krzyczymy, ale nie widzimy zdjęcia

Hej

Teraz trybi, lepiej dawać linka.
Lampa

Osobiście szukałbym aż znajdę oryginał.

Aha, ok będę pamiętać z tym linkiem no tylko nie prosto znaleźć taką lampę... a ostatnio mnie wredna policja złapała i chcieli mi zabrać rejestracyjny i mandat dac :/

zamontuj przejściowo czerwone, używki nie są drogie,

a Irmschera sobie powoli szukaj.

albo tymczasowo zaklej element czarną szeroką taśmą...

...gdzie to ja widziałem taki patent?

Wszystko jest, kwestia wykonania telefonu i dogadania się http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7866339

Zaklejone jest Przeźroczystą ale i tak się pani pała czepiała dzięki za link.

Ty napisałeś, że dziurę masz w obudowie, a dziurę + ubytek masz w kloszu. Generalnie nie będzie łatwo z naprawą - musiałbyś poszukać zakładów zajmujących się np. przeróbkami lamp samochodowych z USA. Mojemu ojcu już lata temu np. wycięli fragment lampy gdzie był czerwony kierunek i wstawili pomarańczową "szybkę". Może u ciebie dałoby się wyciąć kwadrat / prostokąt przy tej centralnej dziurze i wstawić przeźroczysty fragment - np. wycięty ze zwykłej lampy z omegi na wysokości światła cofania. Musiałbyś jeszcze przed takim wklejeniem pobawić się sprayem do przyciemniania żeby + - dobrać kolor, no i wiadomo że mniej lub bardziej (zależnie od Twoich zdolności manualnych i przyłożenia się tych, który będą to robić) będzie to widać, ale zawsze lepiej niż taki ogryzek.

Jeśli czujesz się na siłach, możesz sam to wykonać - kupić za pół darmo nawet popękaną lampę z A (byle wsteczny był cały - najlepiej z wersji po liftingu bo już fabrycznie jest nieco przydymiony), w swojej Irmschera wyciąć uszkodzenie dremelem (chyba lepiej w prostokąt - nie wiem na ile starczy szerokości z wstecznego, ale prostokąt będzie mniej widoczny), odrysować powstałą "dziurę" i wyciąć taki sam fragment ze wstecznego.

Czasochłonne, trudne - ale wykonalne. Łatwiej kupić lampę, ale to wcale nie jest takie łatwe (szczególnie 1 sztukę za rozsądną kwotę).