Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ELESDE TYOTA COROLLA hatchb ... Gorzów Wlkp. | 2013-06-21 15:59:48 Witam
Czy ktoś miał do czynienia z używanymi sondami oryginalnymi??? |
Coroller15 Toyota corolla Turkowice | 2013-07-23 21:01:44 Witajcie, u mnie kilka miesięcy temu padła grzałka w sondzie (przed katem) to zakupiłem nową sztukę Boscha o takim samym nr wyrobu jak wyjęta z corolli. Nie kupowałem w serwisie (cena!) ale kupiłem w jakimś sklepie motoryzacyjnym wyszukanym w necie. Dałem 300 i błąd się więcej nie pojawił. Problem jest tylko jeden, że na zepsutej sondzie jak i na nowej autko poszarpuje trochę (szczególnie w okolicach 1900 obr/min, najgorzej jest zimą) - jeżeli teoria BigE jest prawdziwa o tej selekcji to znaczy że moja sonda mimo że nowa nie jest najsprawniejsza i może to jest powodem poszarpywań?
pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2013-07-23 23:17:11
Nieno az tak to się nie roznia żeby poszarpywalo Wymien na początek swiece zapłonowe może maja spieki,oczysc przepływomierz i klema na 5 minut i jazda. A gazior jest? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer [ wiadomość edytowana przez: Bigelektron dnia 2013-07-23 23:17:48 ] |
Coroller15 Toyota corolla Turkowice | 2013-07-26 09:25:21 witajcie,
to pooszarpywanie u mnie to jest ten przypadek co już próbowaliśmy na forum rozwiązać ale nie udało się. Umawiałem się z tobą ale zawsze coś wypadło z tym, że ja nie rezygnuję i się pojawię. Gaziora nie mam, świece wymienione na denso, przepływomierz wyczyszczony (pewnie pamiętasz to czyszczenie), klemy zdejmowane i w sumie po zdjęciu klem 5 minut było dobrze. Bez diagnostyki raczej się nie obędzie. pozdrawiam |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2013-07-28 14:47:16
No niema wyjścia musisz podjechać bo takich przypadkow na odleglosc nie ogarniemy. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Coroller15 Toyota corolla Turkowice | 2013-07-28 18:32:51
dokładnie ale muszę znowu poczekać na lekkie ochłodzienie kiedy to zacznie mega szarpać - podejrzewam że to znacznie ułatwi diagnozę. pozdrawiam |
ELESDE TYOTA COROLLA hatchb ... Gorzów Wlkp. | 2013-08-01 13:41:35 Witam
Trochę mi zeszło, ale chciałbym opisać kontynuację problemu, a mianowicie - chyba już jego brak. Kupiłem używaną oryginalną sondę o tym samym oznaczeniu za 80,00 + dostawa zł na Allegro. Po założeniu miałem jechać do znajomego elektryka, żeby wykasował kontrolkę, ale tak schodziło mi dzień , dwa, w końcu kontrolka zgasła i już nie miałem ciśnienia, żeby do niego jechać. Przejechałem tak już z 600-700 km i niby nic się dzieje (wcześniej jak się paliła też się niby nic nie działo, ale..., to już wcześniej odpisał BigE) Moje pytanie jest takie: czy dalej tak jeździć, czy lepiej jechać na wykasowanie błędów z historii ?? Czy już można powiedzieć, że używana sonda okazała się ok?? pozdrawiam |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2013-08-03 08:53:05 Najlepiej to rozłącz aku na 2 min i będziesz miał pewność, że bieżące błędy zostały wykasowane, historycznymi się nie martw. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2013-08-03 09:49:30
Jest ok ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |