Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-12 23:47:11 Przy mocniejszym depnięciu w pedał zaczyna mi zarzucać tyłem w zakrętach w moim Matrixie.
Na ostatnim przeglądzie amorki miały ok. 75% i raczej są sztywne, ale nigdy nie wiadomo z ustawieniami z USA (z drugiej strony to jest wersja usportowiona). Które elementy zawieszenia należy zweryfikować w pierwszej kolejności - np: tulejki - BUSH, REAR AXLE CARRIER, czy drążek stabilizujący - BAR, STABILIZER, REAR (na poniższym linku)? www.villagetoyotaparts.com/showAssembly.aspx?ukey_assembly=356009&ukey_make=1021&ukey_model=14415&modelYear=2003&ukey_category=19382&ukey_driveLine=6006&ukey_trimLevel=13998 Czy warto zainwestować w poliuretany? [ wiadomość edytowana przez: Alien_Obcy dnia 2014-05-12 23:54:52 ] |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-13 19:16:46 Tam jest prosta wersja, podstawowy ABS i nie ma innych wynalazków związanych z VSC. To jest rocznik 2003. |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-16 19:12:37 Sprawdzę na schemacie, a jak to się nazywa po angielsku - break correction ???
A jak jest to co dalej mam sprawdzić? Zauważyłem popękane bushingi - to nie to ??? |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-16 19:12:53 Sprawdzę na schemacie, a jak to się nazywa po angielsku - break correction ???
A jak jest to co dalej mam sprawdzić? Zauważyłem popękane bushingi - to nie to ??? |
syd Tychy | 2014-05-17 22:57:08 mierzyłeś może siłę hamowania na stacji diagnostycznej??? zrób pomiary kilkakrotnie z takim zachowaniem gdy cię zarzuca i takie "w standardzie" jak to robią. |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-18 18:50:59 Ale to nie jest problem w czasie hamowania, tylko dynamicznego wchodzenia w zakręt (nie na hamulcu, tylko na gazie). Poza tym nie znalazłem nigdzie w manual'u opisów żadnych magicznych systemów przyhamowania pojedynczego tylnego koła.
Na stacji siła hamowania jest OK, ale to nie jest ta bajka. Chyba zacznę od wymiany bushingów i zobaczymy. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-05-18 23:09:01
No tośmy sie dogadali...w koncu.Znaczy podczas dodawania gazu w zakręcie masz nadsterownosc tak?To zacznij od geometrii i opon. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
syd Tychy | 2014-05-18 23:53:05
no się dogadaliśmy ,ja myślałem że chodzi o depnięciu w hamulec. |
Alien_Obcy TOYOTA DRIVER Matrix XRS, Yaris Ve ... Wawa | 2014-05-18 23:59:52 Big - geometria była robiona 2 lata temu i jeżdżę na tych samych felach co wcześniej (jedynie opony były wymieniane na letnie).
Na oponkach nie ma śladu ścierania z jednej strony ... |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2014-05-19 23:29:35
Umnie wystarczy ze mam na zielono ale np poza srodkiem tolerancji a juz czuje ze mi tyl ucieka za mocno lub popiskuje. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |