Prawy spryskiwacz szyby świni mi maskę - prośba o poradę!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Sprawa wygląda tak:
Po użyciu spryskiwacza z lewego nic nie leci, za to z prawego
Jeszcze przez dobrą chwilę sączy się płyn na maskę fundując
mi paskudne zacieki.
Rurki, wężyki przedmuchałem, dysze wyczyściłem ...
I dalej to samo. Co z tym fantem można zrobić?

Według mnie świadczy to o niepełnej drożności przewodu lub samej dyszy spryskiwacza.
Nie piszesz, czy podczas spryskiwania obydwa spryskiwacze mają taką samą wydajność, czy jednak któryś z nich pryska slabiej, lub cieńszym strumieniem.
Prywatnie stawiałbym na zagięty przewód lewego spryskiwacza, taki krótki odcinek od trójnika. Wtedy przy większym oporze cieczy w lewym układzie ciśnienie musi ujść tam, gdzie mu łatwiej, czyli przez prawy spryskiwacz.
Tyle moich domniemań. A sprawdzić i tak musisz sam

sproboj przepchac same wtryski na masce igla (kiedy wlozysz juz igle do wtryskiwaczy - do srodka dziurek - masz wtedy tez mozliwosc regulacji strumienia prysku )

Cytat:
2003-11-29 22:51:42, Cwikus pisze:
sproboj przepchac same wtryski na masce igla...

Czego ci koreańczycy nie wymyślą... u jednych wtryski są na listie przy bloku, a u innych na masce
To oczywiści żarcik, ale nie mogłem sie powstrzymać.

Swoją drogą, te objawy wskazują, taka jak pisze Andrzej na zapchaną dyszę lub przewód lewego spryskiwacza.

a tak z ciekawości masz dysze jednopunktową czy dwupunktową

W esperakach starszych były jednopn. w nowszych dwu.

Do czego zmierzam - te jednopunktowe rozpuszczaja się chyba od płynu...... ja zmieniam średnio raz w roku dysze na nowe - kulka przez którą leci płyn po pewnym czasie zaczyna latać w plastikowej oprawce dyszy........ i raz psika pod wycieraczki....raz na tylną klape

Problem jest bo tych dysz nie można kupić....ale dowiedziałem się ze pasują z matizka po delikatnym przypiłowaniu.

Założył bym te nowsze podwójne.....ale mam mniejszy otwór w masce....a pilnikiem nie chce jej traktować

Witam.
-spryskiwacze są z dwoma dyszami
-"sik" ze spryskiwaczy wygląda podobnie, a problem pojawia
się dopiero po użyciu spryskiwacza (puszczeniu dzwigni)!
-dysze przetykałem