Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-03-20 12:13:00 Co pisac ?? a np ile wyniosa czesci, jesli bedziesz zmienial u mechanika to ile za robotke ceni ?? Zakladasz nowszy typ sprzegla czy starszy (chyba taki podzial jest z tego co czytalem) ??
Ot takie podstawowe rzeczy |
![]() dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-03-20 21:30:26 No i wszystko sie wydalo - na cale szczescie (hehe dla mojej kieszeni) nie jest to sprzeglo ale ............................ nieodbijajacy zacisk/tloczek hamulcowy w lewym przednim kole, na krotkiej trasie nie wyczulem, ale po przejechaniu 20km idac za wechem ( ![]() ![]() ![]() |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-05 18:08:42 Z tego, co piszesz, to pewnie już sprzęgło do wymiany ![]() |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-05 23:19:14 A kto się ściga z octavkami? ![]() ![]() |
![]() sfirusss-82 Łada Samara Sokółka | 2005-05-05 23:25:17 Moja Samarka lepiej paliła gume jak miałem starą tarcze niż teraz jak mam nową ![]() |
![]() MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-05-05 23:30:09 Ja tez się odzwyczaiłem - jeśli jest zwykłe nie metalowe sprzęgło ![]() |
![]() Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-05-05 23:52:52 Ja tez nie pale i nie probowalem nawet ta samara. Maly sprint spod swiatel czsami ok ale palenie nie bardzo ;] |
![]() Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2006-03-25 18:49:46 odswieze watek.
Otóż stanąłęm przed koniecznoscia wymiany sprzegła w samarze. Wymieniam sama tarcze. Bede to robił sam, i tu mam pytanie: Czy koniecznie trzeba odpiąć McPhersona od wachacza ?? Tak jest napisane w ksiazce. Czy nie da sie odlaczy przegóbów wewnetrznych od razu?? |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-03-25 21:13:51 Witam
Qba, nie znam dobrze Samarek, ale wymieniałem sprzęgło w kilku przednionapędówkach (Ritmo,. Regatta, i Orion), wszędzie trzeba było rozłączać McPherson, pamiętaj by rozłączyć go przy wachaczu, nie odkręcaj zwrotnicy od kolumny, niby łatwiej, ale możesz rozjechać geometrię (pochylenie koła) Fajnie się wymienia w Golfach, i niektórych benzynowych Ritmiakach bo można było rozkręcić półośkę bez demotażu zawieszenia Z rysunku wygląda to tak: ![]() [ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2006-03-25 21:43:31 ] |
![]() Qba_Szklarska SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf Mk3 1.6B/For ... Szklarska Poręba | 2006-03-26 12:32:56 ja sie zastanawiem czy nie rozlaczyc zawieszenia na mocowaniu wachacza.... bo ze sworzniami to juz mialem kiedys niezle problemy... za cholere nie chcialy wyjsc.... |
![]() kolba20ZGIERZ ŁADZIARZ Łada 2107/Volvo 940 ZGIERZ | 2006-03-26 20:59:44 Qba ja jeszcze jak miałem Samarke to pare chwil przed dzwonem własnie robiłem sobie sprzegło całe kompletne i tam jeszcze pare innych duperel jak rozrzad, uszczelki itd...Ale ja koniecznie potrzebowałem wyciągnąć silnik.Z tego co pamietam nic z zawieszenia nie rozpinałem!!Porozkręcałem wszystko - cału osprzęt silnik , skrzynie od silnika , poduszki itd .Odkreciłem i zdjałem równiez skrzynie z poduszek i silnik na rugcugu podnosiłem lawirowałem takze ze mydełko wyszedł.
Nie wiem jak ty chcesz robić ale jak wyjmiesz silnik bedzie ci wygodniej i chyba szybciej niz rozbierac czy MCPhersona czy wachacz czy inne elementy zawieszenia. Najgorzej to pózniej trafić wieloklin tarczy ale dobrze polukasz zapinasz skrzynie i składasz!! Powodzenia ![]() |