Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-10-28 22:50:17 Adam punkt dla Ciebie daję zdjęcia (dzięki za nie).
Najpierw kilka niusów. Mam przepsutnice w wydechu! Szpera trzyma mocno. Trzyma tak, iż nie ma potrzeby odkręcać kół przed podniesieniem. Z Adamem razem musiliśmy kręcić kołem. Jak myślicie jaka firma zrobiła dla Lotusa tłumiki i katy? Są tabliczki na katach i tłumikach. Było śmiesznie gdy odkrywaliśmy (w zasadzie to Adam) nowinki lotusa. Zdjęcia. ![]() Hamulce przednie. ![]() Przy okazji wymieniałem w evo termostat. Kartonom mówimy stanowcze nie. Wahler za 26 zł, taki sam był orginalnie zamontowany.Dacie wiarę, że sobie pękł? ![]() Dwie świece udało się odkręcić zanim raczka klucza made in auchan pękła. No i do cylindrów trafił profi olej do szpery ![]() ![]() ![]() ![]() Profi taśma łączy trzeci pas i robi się 4 miejscowe auto ![]() ![]() Parę zbędnych reczy zostało wyprowadzone.Mysz chyba się już wyniosła. ![]() Zdjęcie podpięcie kompa, kto by spamiętał jak to podłączyć ![]() ![]() Tylne hamulce. ![]() Lunch na profi siedzeniach co za przyjemność ![]() ![]() Czas kupić trzeci garaż, przydałby się ![]() ![]() Kto to złoży tak aby wszystko pasowało? ![]() ![]() Skrzynka lotusowa (corvetowa) wymagała pewnych przeróbek. To tyle. Na dziś potrzebna jest wyciągarka do silnika i komplet nowych tylnych sprężyn. Acha chamy z parkingu za..... pompe paliwa nawet nie wiadomo jaka była. Pewnie ktoś ją wsadził do swego auta z gazem. Do tej pory zachodze w głowę po co komu był używany termostat? [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2006-10-28 22:52:17 ] |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-10-29 12:08:48 Niezly hardcore.
Bedziesz mial naprawde kupe frajdy jak to wszystko poskladasz i zacznie to jezdzic.... |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-10-29 16:01:00 Co jak Co ale pochwaly lotusowi naleza sie tylko za naped bo za przerobke tego tunelu skrzyni to tylko nagana ![]() |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2006-10-30 19:01:22 Aż miło popatrzeć jak idzie robota lubię coś takiego można powiedzieć "praca u podstaw".
Pozdrawiam i sukcesów życzę. |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-10-30 21:21:44 widać nawet po wyłożeniu matami bitumicznymi że to nie jakaś tam omega GL ![]() życze nie pocięcia palców przy składaniu tego wszystkiego ![]() pozdraiwam |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2006-10-31 07:28:10 To co robisz Piotrze (z pomocą kolegów) to jest moje marzenie od lat-odrestaurować grata od podstaw i nie koniecznie Lotka.
Łezka mi się w oku kręci. Nie idź na łatwiznę - dopieszczaj każdą śrubkę. |
![]() GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-10-31 08:28:15
Czyli na każdej śrubce, wygraweruj znaczek LOB ![]() ![]() |
![]() AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-10-31 10:28:36 ..Coś pieknego - tez rozbierałem swoja ale nie az tak ![]() ..Mysle ze mozesz liczyć na pomocne dlonie kolegów z Radomskiego LOB.. A ze dokładność mam po ojcu i rozwage wiec chetnie bym zarwał kilka nocek przy niej ![]() |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-10-31 15:28:57 No Piotr, to weź klubowiczom oddaj tego Lotusa i niech Ci zrobią, jak zrobią to weźniesz do siebie ![]() |
![]() AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-11-02 11:50:16 ..A moze kółka odsprzedasz?
..No to sie naraziłem ![]() |
![]() jaretzky Vectra B Caravan Włocławek | 2006-11-03 09:52:35 Pięknie będzie patrzeć, jak to auto nabiera właściwego mu wyglądu.
Szkoda, że nie mieszkam bliżej. Chętnie bym pomógł. A może na wiosnę jakiś wyjazd na d może ... ? Ale pewnie wtedy nie będzie juz nic do roboty ![]() Gratulacje i szeroko rozumiane wyrazy zazdrości (ale tej zdrowej ma się rozumieć) |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-11-03 19:16:37 Dalej potrzebuję drzwi prawe przód, lewy tył.
Ma ktoś blisko do tego gościa? Gorzów Wlp. Zobaczyć czy nie ma rdzy czy nie były malowane, czy mają grginalne zgrzewy. Będę wdzięczny. |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2006-11-03 19:31:27 Piotr to nie są drzwi od Omy z tego rocznika co gość opisuje jeżeli jest to dla Ciebie istotne.
Pozdrawiam |
![]() Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-11-03 20:28:49 Widzisz Piotr, jeżeli ta sprawa wyszłaby tydzień wcześniej to oglądnąłbym je, bo byłem wtedy 20 km od Barlinka. Pech ! |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-11-03 20:34:42 Gieroy zdjęcie wygląda na rozciągnięte.
Wiem ze nei było 12v w 93 roku ale nie patrzyłem na opisy. Kołodko przepraszam, że nie znalazem tego tydzień wcześniej. |
![]() Kolodko OMEGA A sedan, kombi Ostrów Mazowiecka | 2006-11-03 20:41:24 Hahaha, Piotrze za co Ty przepraszasz ?? Po prostu - PECH !! |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2006-11-03 21:50:08
Piotr,chyba jednak wychodziły takie wynalazki bo kilka razy się już z takim czymś spotkałem,że oma z 93r. miała silnik 3.0 12V. Gieroy, na drzwiach faktycznie widoczne są listwy od starszej omy. Lotusik choć poobijany i tak jest piękny ładny ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2006-11-03 22:03:29
ja mam niedaleko ![]() |
damianw Szczecin | 2006-11-03 22:35:06
ja też ![]() ![]() Piotrze ten gość sprzedaje jeszcze inne drzwi, popatrz może: Drzwi drugie Drzwi trzecie Pozdrawiam |