Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty | 2008-01-20 00:01:10
![]() |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-01-20 00:22:25 No nie dziękuje na wszelki, ale też mam taką cichą nadzieję ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2008-01-20 13:12:27 będą fajne kolorki pod maską ![]() a jak buda? |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-01-20 13:29:12 Za budę się wezmę po "zimie" której jeszcze (na szczęście) tutaj nie ma, ale ponoć jakoś w lutym ma być atak. Jak już nie będzie chlapy i soli to odstawie auto ![]() Ale ogólnie nie ma tragedii, auto praktycznie przez cały ten czas stało "pod chmurką" i bałem się że będzie masakra a pozostało praktycznie w takim stanie, jak było czyli do zrobienia tylne nadkola i właściwie całe dookoła do poprawek blacharsko-lakierniczych (małe wgniecenia, zderzak którym zbiłem Abi'emu lampe ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdro [ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2008-01-20 13:31:08 ] |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2008-01-20 13:36:56
a kto mówił żeby jechać do przodu... i przewidział ten wspaniały wypadek???? |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-01-31 15:22:40 Cześć!
Jak zapowiadałem prace (wkońcu..) ruszyły - alleluja! ![]() Kiedy ja montowałem super profi stojak made by Alledrogo, Adam szalał na palniku i umieścił sworznie i korbowody w tłokach: ![]() Następnie w ruch poszły panewki wału: ![]() no i już wał mógł wskoczyć na swoje miejsce: ![]() Odrobina ekstrawagancji przy pracy Maestro ![]() ![]() i niedługo potem tłoki cieszyły się ze swoich nowych pierścieni, a korbowody z panewek: ![]() Wszystko na miejscu, dokręcone i ułożone: ![]() Tak się podnieciłem, że oglądając powstający silnik i ostatecznie kładąc go spać pod dni pierwszym: ![]() zapomniałem, iż o 23:35 miała do mnie przyjechać bardzo ważna przesyłka dworcowa od Ilka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzień 2 Przyszedł czas na rozrząd - nowe ślizgi już na miejscu (oczywiście musiało czegoś brakować - seger od dużego ślizgu zaginął, więc w akcie desperacji wyciągnąłem kuzyna z domu po pracy, a to niezły wyczyn - pewnie będzie obrażony przez tydzień ![]() ![]() I uszczelki (w tym jedna, której już rzekomo nie robią - ale za to dorobią ![]() ![]() Można już zakładać pokrywe / pompe oleju (tylko najpierw trzeba sobie przypomnieć, gdzie schowałem śruby ![]() ![]() Pompa wody na miejscu, praca idzie do przodu.. ![]() Można już wrzucać uszczelkę kopfdichtunga ![]() ![]() I to wstrętne ustrojstwo, które zabrało mi pare miesięcy życia ![]() ![]() Rozrząd już w komplecie: ![]() Zgrany i gotowy do boju (mam nadzieje ![]() ![]() Koniec dnia 2 ![]() Jedziemy dalej.. Pozdrawiam, Eryk |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-02-09 23:33:12 Siema,
Znalazłem wkońcu moment na aktualizacje informacyjno-optyczną ![]() Prace postępowały sprawnie (Adam to wiadomo - jak żaba w wodzie ![]() Przyszła pokrywa zaworów: ![]() ![]() miska olejowa z kółkami.. ![]() ![]() ![]() i powoli zaczynało to przypominać silnik ![]() ![]() ![]() nabierał masy i kolorów ![]() ![]() ![]() trochę efektów mojej pracy i polowań na tokarzy.. ![]() ![]() Coraz bliżej do uniesienia ![]() ![]() i wkońcu coś wypełni tą dziurę w tym rumplu ![]() ![]() odlatujemy ![]() ![]() Silnik jest już pod maską i wielka chwila nadeszła - odpalił ![]() ![]() ![]() Dzisiaj odbyła się pierwsza jazda próbna - bez maski ![]() ![]() Także będzie Omega "dirty rat style" ![]() Zdjęcia & filmik wkrótce ![]() Raz jeszcze wielkie dzięki dla Senatora i chłopaków - bez Was nic z tego by nie było. Dziękuje także PiotrowiS i BC30SE za podpowiedzi i pomoc merytoryczną przy projekcie a także wszystkim którzy trzymali za mnie kciuki lub/i dodatkowo ratowali mnie poszukiwanymi częściami! Pozdrawiam, Eryk [ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2008-02-09 23:36:51 ] |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2008-02-10 12:06:04
Dobrze, że to już jeździ! Dobra robota! Eryk ja lubię jak ktoś nie przebiera w środkach, jak ktoś idzie pełną dzidą to znaczy, że ma z tego wielką frajdę. Chyba o to chodzi w życiu? Eryk to będzie jeździć i owszem, myslałeś, że po złożeniu się rozpadnie? E nie tak od razu. Jeździć będzie pytanie tylko jak i jak długo! Oby jak najdłużej. Trzymam kciuki! |
![]() GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2008-02-10 20:44:22 No wreszcie!!!
Wielkie gratulacje i czekam na wrażenia z jazdy!!! ![]() P.S. Ale Ci zazdroszcze ![]() Podrawiam Grzesiek! |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2008-02-11 11:09:16 Eryk, tylko mu w palnik od razu nie dawaj.
Trzeba co nieco podocierać... Edit: I zapomniałem pochwalić, kawał dobrej roboty. Pytanko: Jak pracuje silnik? Wolne obroty, ogólnie kultura pracy? Zmiany w dolocie nie będą wymagały zmiany pogramu w ECU? Jednak trochę parametry się zmieniły, lambda wystarczy? [ wiadomość edytowana przez: marekcaramba dnia 2008-02-11 11:18:13 ] |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-02-11 19:21:24 Dzięki wszystkim za miłe słowa ![]() Piotr - hehe, no miałem nadzieje że odrazu się nie rozpadnie ![]() ![]() Marku - spoko spoko, narazie to on sobie głowie chodzi pod garażem, jazda tesowa liczyła 2km i oczywiście delikatnie ![]() Ogólnie silnik pracuje bardzo ładnie (tylko słychać jak wtryski cykają ![]() ![]() Po zmianach w dolocie wskazana jest modyfikacja ECU i pracuje nad tym (ma też przesunąć odcięcie zapłonu i pozwolić na wywalenie katalizatorów). I tutaj jeszcze przy okazji pytanie - bo w wątku o ceramizerach pisałeś, że należy go zalać dopiero po dotarciu silnika tak? I czy wogóle polecasz(acie) to zrobić? Grzechu - tutaj umieszcze przybliżone koszta części, żeby każdy miał + - orientacyjny wgląd na co się trzeba nastawić. Niektóre rzeczy są "grupowo" bo po prostu tak to sobie zapisywałem. 1. Komplet pierścieni Mahle - 275zł 2. Komplet Panewek Glyco STD - 250zł 3. Łańcuch rozrządu krótki GM - 165zł 4. Łańcuch rozrządu długi Febi - 105zł 5. Ślizg / dźwignia napinacza łańcucha rozrządu GM - 230zł 6. Szyna prowadząca łańcucha rozrządu GM - 135zł 7. Uszczelka miski olejowej Goetze - 45zł 8. Uszczelka pokrywy zaworów Goetze - 60zł 9. Uszczelki (pierścienie) pod świece 6szt. GM - 53zł 10. Uszczelki pokrywki na głowice (od góry i dekielka od przodu) + uszczelka pokrywy rorządu GM (jedna jest już niedostępna i trzeba dorobiać - nr. 06 38 253) - 40zł 11. Uszczelki (2szt.) kolektora dolotowego GM - 125zł 12. Uszczelki kolektorów wydechowych (2szt) - 78zł 13. Zabezpieczenia sworzni GM - 10zł komplet (12szt). 14. Uszczelka pod głowice (Ajusa) + uszczelniacze wału i pompy oleju + uszczelniacze zaworowe (Ajusa) + termostat z uszczelkami - 280zł 15. Czarny silikon GM (b.ważny element przy składaniu!) - 23zł 16. Kopułka + palec Beru - 80zł 17. Kable WN Kager - 220zł 18. Pasek wielorowkowy Gates - 65zł 19. Sprzęgło wiskotyczne Otsa - 220zł 20. Pompa wody (zamiennik QAP) - 120zł 21. Świece NGK V-LINE 20 BKR6EK - 80zł U mnie do tego doszło jeszcze zrobienie głowicy (sprawdzenie ciśnieniowe, planowanie, obróbka zaworów i gniazd zaworowych [przylgnie itd] ) - 700zł Planowanie bloku - 80zł Honowanie cylindrów - 240zł To większość rzeczy (jakichś tam mniejszych uszczeleczek czy śrub, filtrów płynów itd nawet nie wypisuje, chociaż też suma sumarum się tego nazbiera i trzeba to brać pod uwagę), więc jak widać koszta są niemałe. Tak samo trudno mi tutaj opisać np. koszta zrobienia głowicy i reszty dolotu czy wyważania tłoków i korbowodów (bo robiłem to samemu) + jest to już z zakresu "nadobowiązkowego" więc tutaj chyba nie ma potrzeby wyliczeń. Jedyne czego nie mogłem zrobić samemu to rozwiercenie tego elementu dolotu który trzyma wtryski + wylotów z baranka i u tokarza zostawiłem 200zł, a i tak potem trzeba to było jeszcze ręcznie (dremelem) wyrównać, spasować i wygładzić. Części kupowałem głowie w firmie Rafał Stachowiak którą mogę śmiało polecić, a także w hurtowniach motoryzacyjnych typu Auto Partner lub Intercars. W razie pytań oczywiście służe pomocą. Postaram się wkońcu dać zdjęcia z silnikiem pod maską i filmik z pierwszymi słowami nowego silnika ![]() ![]() Pozdrawiam, Eryk |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2008-02-12 07:21:21 Eryku, silniczek oczywiście dotrzeć przed dodaniem ceramizera.
Ceramizer uniemożliwi dotarcie, co nie jest wskazane. Jeszcze jest jedna sprawa do omówienia. Z powodu dużych podyfikacji silnika (bardziej chodzi o korby, niż o resztę zmian) istnieje większe prawdopodobieństwo awarii tego silnika. I teraz po dodaniu ceramizera niech się ten silnik rozsypie... nie z powodu ceramizera tylko z powodu jakiegoś słabego miejsca na korbach... będziesz niezadowolony i zwalał wszystko na ceramizer... Nie będziesz miarodajny. Dlatego z tego powodu proponuję nie dodawać go. Po co masz szukać przyczyny ewentualnej awarii w ceramizerze. ps. osobiście dodałbym do swojego silnika po takich modyfikacjach |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2008-02-13 12:05:11 congrat ![]() wreszcie bedzie jakies zdrowe R6 w klubie ![]() takiego to i miło posłuchac i jest na czym oko zawiesić ![]() zamiast radia możnaby dziure przebić do komory i rozkoszować się dzwiękiem świeżej koniny |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-02-13 13:36:18 Dzięki ![]() No narazie wygląda na to (tfu tfu), że będzie jeździć - zobaczymy tylko jak ![]() A oko to póki co zawiesić będzie można bardziej na silniku niż aucie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Choć później i nad optyką popracuje, bo tak czy inaczej - jakaś prezencja musi być ![]() A radia to pewnie że nie ma! Jeszcze nawet dziura w wydechu została ![]() [ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2008-02-13 13:37:41 ] |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-03-17 21:54:35 Tak na świeżo z Sopotu ![]() Czołowe cmoknięcie Omega 3000 vs Citroen C1 Najeździłem się.. Kierownik C1 z Krakowa lubi wyprzedzać pod prąd i w dodatku bez pasów więc grzmotnął się w swój caban bez wyobraźni. Omega wygląda nieciekawie, także już zdecydowanie odpuszczam tą budę, będzie trzeba czegoś szukać.. Ciekawe, czy przed zlotem się uda coś namierzyć (no i przede wszystkim przełożyć serducho ze sztrucla, bo jeszcze nawet na EKG nie pojechało). Na koniec jeszcze szybkie zdjęcie drżącą ręką z komórczaka ![]() Jakbyście mieli coś ciekawego na oku będę wdzięczny za info, Pozdrawiam, Eryk [ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2008-03-17 21:55:38 ] |
![]() Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2008-03-18 07:44:37 No to wspólczucia ![]() |
![]() xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2008-03-19 10:56:51 Dobrze że Ci się nic nie stało oraz silniczek nie dostał bo ubezpieczalnia nie zwróciła by ci tego co w niego włożyłeś. |
![]() AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2008-04-23 20:43:08 ..Nice ![]() [ wiadomość edytowana przez: AndrzejMT dnia 2008-04-23 20:45:16 ] |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-05-19 22:04:06 Po ostatnich rozmowach z Ilkiem na temat wag podzespołów układu korbowego, znalazłem wkońcu (po dłuuuugich porządkach w pokoju ![]() Korba 1 cylindra Góra: 455,4gr , stopka: 224,6gr Teraz nie pamiętam, czy wagi stopek spisywałem ze śrubami czy bez, w każdym razie wyważane były stopki ze śrubami. Korba 2 cylindra Góra: 437gr, stopka: 213,2gr Korba 3 cylindra Góra: 435,8gr, stopka: 214,8gr Korba 4 cylindra Góra: 439gr, stopka: 214,6gr Korba 5 cylindra Góra: 439,6gr, stopka: 215,6gr Kroba 6 cylindra Góra: 433,5gr, stopka 215gr Jak widać z powyższych wag - nieruszone pozostały jedynie: góra 6 korbowodu i stopka korby nr. 2. Całą resztę trzeba było "ogolić", ze szczególnym poświęceniem przy zestawie nr. 1 ![]() Pozdrawiam, Eryk [ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2008-05-19 22:06:47 ] |
![]() ericsson LOB MEMBER Opel Omega 3000 24v Sopot | 2008-05-31 21:23:24 Powoli prace postępują:
Już gdzieś to widziałem ![]() ![]() I to, co zostało ze starego rumpla po operacji ![]() ![]() Niedługo przystępujemy do przekładania silnika tam, gdzie jego miejsce (niestety tu nie pójdzie tak szybko i bezboleśnie, bo do srebrnej z flexem w ręku nie dopuszam ![]() Pozdrawiam, Eryk [ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2008-05-31 21:26:24 ] |