Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-06-09 16:09:28 wiem ![]() to moja piąta omega ![]() kiedyś nawet sprężynkę skracałem, ale dziś wolę kupić nówkę i mieć po fabryce ![]() |
![]() Mr_Brayan LOB MEMBER MV6+LPG/CBR900RR Płozy/Szczytno | 2013-06-09 20:57:14 Ale co nówkę? Dyfer?
Piszesz że "po zrobieniu dalej cieknie" ... to co było robione? |
![]() ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2013-06-10 21:57:19 Fura mimo mankamentów fajna, zwłaszcza tylna kanapa ![]() Z usterką to przypadek, jakoś mi się tak z immo objawy skojarzyły ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-06-11 00:00:38 pewnie, że fura fajna ![]() ...i abym się nie nudził, na parkingu pojawił się kolejny zestaw problemów, tym razem w wersji mały autobus ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-06-18 16:52:43 ...wczoraj klima powiedziała "game over" ![]() to oczywiste, działała spoko jak było do 20stC, to przecież bez sensu by działała jak jest 26stC i rośnie ![]() Dziś był serwis, czynnika w układzie było 600gram, próba szczelności nic nie wykazała, załadowano 950gram czynnika i... ...i max temp na kratkach to 18stC (przy zewnętrznej 26stC). Mniej nie daje. W Jeepie przy zewn 30stC miałem na kratkach 5stC, aż niemal łapę odmrażało ![]() pytanie: czy dobrym kierunkiem grzebania w granacie będzie wymiana osuszacza? |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-06-18 16:59:35 a sprezarka dobrze daje? |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2013-06-18 21:16:59
Może być zawór rozprężny do wymiany.... |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-06-18 22:04:33 nie wiem.
klimę zazwyczaj wywalałem jak się psuła ![]() ogólnie wszystko wygląda ok - zacząłem od filtra bo okazał się być wypełniony jakimś białym świństwem lecącym z drzew, potem pomysł ciśnienie spadło - no to do sprawdzenia i nabicia + barwnik, i działa ale słabiutko... pod maską jest wlepka, że zaworek zmieniany w 2006 roku. znowu muszę się dokształcić ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-07-26 18:33:46 update:
Granat dostał kolegę, taki pojazd zastępczo-serwisowy na czas niedomagań ![]() i dlaczego to znowu Jeep... długo nie wytrzymałem ![]() |
![]() IndiGen LOB MEMBER Szara Eminencja / In ... Pływające Ogrody | 2013-07-28 23:24:00
Ty się chyba nie zmienisz ... hodowca - podpis zobowiązuje ![]() A ja wysyłam Szarą do Gdańska, bo tam jest instytut badań nad tropikalnymi chorobami, może zdiagnozują która dotknęła Eminencje :/ [ wiadomość edytowana przez: IndiGen dnia 2013-07-28 23:24:44 ] |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-07-29 00:01:18 Oj Siódemek masz zdrowie ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-07-29 18:17:18 o-o ![]() a co to się stało Eminencji? chodzi o te stuki-puki? Wiesz, granat też se stuka a śmiga, to może trzeba to olać zamiast wycieczki robić ![]() ps. ale se strupa kupiłem. Ledwo idzie trafić w czarne przy 60km/h ![]() ![]() ![]() ![]() nakręcę se "Kup i zrób v.2". ...czyli poradnik dla rozważających harakiri ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: 7gsi dnia 2013-07-29 18:18:32 ] |
![]() IndiGen LOB MEMBER Szara Eminencja / In ... Pływające Ogrody | 2013-07-30 23:18:13
Tu nie chodzi o stuki puki, tu chodzi o moją anielską cierpliwość, która właśnie jest na wykończeniu / PATIENCE - 4, AND GOING DOWN DRAMATICALLY ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Granata - zapytaj Stacha czy mu ciekną pokrywy, robiłem to 2 dni, najpierw dociskając same uszczelki z pokrywami do głowic, a potem z pastą DIRKO co 2 - 4 godz. dokręcając po "troszq" - nie wiem jaki jest efekt - u siebie tak samo robiłem - nie cieknie. Trza zapytać Stacha, czy w ogóle jaździ Łomegą ![]() * POPOLUPO - POpieprzeni POnad LUdzkie POjęcie |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-07-31 09:28:06 z pokrywami, to można by powiedzieć, że posiadam spore doświadczenie, tylko niekoniecznie dobre ![]() wydaje mi się, że muszę granatu zmienić oliwę - na dużo gęstszą. Także wleci MaxLife 10W40 i powinno się uspokoić i ze stukaniem, i z wszechobecnymi wyciekami, przetestuję. A przy okazji z innej beczki - telepie mi C-Maxa w czasie jazdy, temat wg obserwacji nie związany ze sprzęgłem/dwumasem, telepanie leciutko czuć na równym asfalcie już przy 80km/h, w zakresie +110km/h na autostradach już całkiem mocno i rośnie z prędkością. Zdecydowanie tył, przód wygląda ok. I teraz tak, koła zrobione wyważanie po 3x, zmienione felgi, zmienione opony na nówki, na pewno jest lepiej - ale nadal czuć wibracje gdzieś z tyłu. Ki czort? Wczoraj jeszcze wyłapałem, że w prawym tyle, po zdjęciu koła, na zaciągniętym ręcznym - tarcza stoi a szpilki /piasta/ mają luz - da się ruszać od krawędzi otworu na szpilki do krawędzi, czyli ładnych kilka mm. Jakim cudem tam jest luz, tak ma być czy co? Teoretycznie jak dociągnę nakrętkami koło do tarczy, to nie ma prawa nic się ruszać i się nie rusza, ani na boki ani góra-dół, więc chyba zła droga na szukanie przyczyny wibracji - tak czy nie? |
![]() Wiktorzi LOB WETERAN LANCER Szczecin | 2013-07-31 10:08:54 generalnie dziwne ze szpilkami, u mnie szpilki stoją ![]() Co z tego, że dociągniesz śrubami, jak szpilki Ci się ruszają to nigdy nie osadzisz koła w osi to i Ci bije przy wyższych prędkościach. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-07-31 14:15:41 do piasty są, ale nie są zaklepane do tarczy ![]() jak dociągniesz nakrętkami koło to po drodze do piasty masz tarczę i trzyma się kupy bez luzów. Tylko mnie męczy, czy na odkręconym kole ma być taki luzik, bo wszystkie inne koła tego luziku nie mają, |
marekp750 LOB NET MEMBER 2xAudi A8, Jeep XJ okolice 3-city | 2013-08-01 09:40:29 Tam gdzie nie ma luzu między tarczą a piastą to prawdopodobnie
korozja lub brud się do tego przyczynił. Tam gdzie tarcza chodzi luźno to korozja nie trzyma. Może dostał się jakiś kawałek między tarczę a piastę i po skręceniu tarcza nie jest równoległa do piasty i jest bicie. Trzeba ściągnąć zacisk, ściągnąć tarczę, wyczyścić piastę i wnętrze przylegania tarczy, posmarować smarem i złożyć. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2013-08-01 18:06:04 Marku, brzmi bardzo logicznie ![]() jutro biorę się za robotę ![]() ...bo dzisiaj udaję szpachlarza-szlifierza-malarza ![]() |