Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2012-12-05 17:57:54 Jako że już zdążyłem pochwalić się nowym nabytkiem w innym temacie, to tutaj dam jeszcze link do innej strony, gdzie każdy ma dostęp bez logowania ![]() Czarnulka 3.0 |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2012-12-05 18:04:13 Jakby nie było samochód ma już swoje 19lat, a w sumie to lada dzień będzie 20lat, to ma swoje mankamenty. Jednym z nich były fotele i kanapa, które są z szarej skóry. Omesia sporo stała bez żadnego nawilżania tapicerki, co niesie za sobą popękania i przetarcia. Póki co jest to pierwszy etap renowacji skóry, niestety są miejsca gdzie balsam koloryzujący nie pomaga i trzeba zastosować mocniejsze argumenty, ale to będzie w fazie 2iej, jak samochód wjedzie do grzanego garażu i będzie można dalej zajmować się skórą w ciepełku.
Rezultaty pierwszej fazy (a także by Immo nie mówił, że bez zdjęć się nie liczy ![]() Fotel kierowcy, najbardziej zjechany: ![]() ![]() ![]() ![]() Fotel pasażera: ![]() ![]() Kanapa: ![]() ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2012-12-05 18:29:03 tu nie balsam, a tapicer potrzebny ![]() |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2012-12-05 18:45:54 Skórę można pomalować,
znajdziesz w necie informacje jak przeprowadzić renowację. Balsam to jest dobry do ciała ![]() |
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2012-12-05 19:02:03 Dokładnie,w Sharanie naprawiałem fotel. Najlepiej kupić cały zestaw,tylko nie w szprayu! Specjalny odtłuszczacz, następnie dobrać kolorystycznie specjalną farbe "sztuczna skóra" i specjalną gąbeczką nakładać z pare warstw. W te najgorsze pęknięcia,to najlepiej małym pędzelkiem,a dopiero póżniej po całości gąbeczką,owalnymi ruchami. Gratuluje zakupu,świetny klasyk,gdyby tak rdza nie żarła,to też bym sobie sprawił takową i trzymał na długie majowe weekendy ![]() |
![]() Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2012-12-05 20:54:13 Z tego co pamiętam skórę traktuje się papierem ściernym,
a także specjalną szpachlą. |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2012-12-06 00:11:59 dlatego to jest faza nr. 1. Na początek chciałem ja doprowadzić do ładu i składu, była strasznie sucha i szorstka. Balsam bardzo dobrze się spisał, na żywo to w sumie lepiej wygląda niż na zdjęciach ![]() ![]() Już od dawna mam przygotowane co i jak, tylko musze pojechac do goscia by dobrac odpowiedni kolor i bede lecial odtluszczacz, szpachelka, szlifowanie, lakierowanie, szlifowanie, warstwa ochrona ![]() ![]() Tapicer fajna sprawa, ale droga jak cholera. On sie nie pieprzy w renowacje, tylko wymienia od razu. Tak więc zdobywam kolejny fach ![]() |
![]() ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2012-12-06 07:22:04 Lepiej kup lewy fotel z anglika, będzie taniej ![]() A swoją drogą po fotelu patrząc pierwsze pół miliona ma już za sobą?? ![]() |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2012-12-06 09:22:15
co kto lubi ![]() obszycie kiery NOWĄ skórą, która nie będzie się ślizgać i brudzić farbą rąk jak to będzie miało miejsce przy błędzie w renowacji, to koszt 80-120pln. Pamiętaj o tym jak juz zaczniesz zabawę ![]() fotel podobnie - dobiera sie materiał z zapasów tapicera /oby nie zamawiać, bo trzeba min. 1m2 co podbija koszt/ i po prostu wymienia dany fragment materiału - te wyracia na fotelu kierowcy, to u nas koszt 100-150pln... i jest nówka materiał. |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2012-12-06 11:21:10 hmmm pol miliona to raczej nie, ciezko powiedziec ile tak naprawde ma przebiegu, tego sam poprzedni wlasciciel nie byl w stanie stwierdzic ![]() ![]() Siódemek to macie fajne ceny, chyba warto się przejechać do Szczecina. W Wawie za kierownicę krzyczą 200zł (rzeczy do renowacji kosztowały mnie 30zł), a za fotel to są już setki, nikt nie zszedł poniżej 400zł. Jakbym znalazł szarą skórę to nawet bym się nie zastanawiał, tylko przełożył, zajęło by to z 1h i miałbym dobrą skórę, ale niestety nie ma nic na Allegro ani z A ani z B (wszystko czarne), więc zacząłem się bawić w renowację. |
profil-usunięty | 2012-12-06 12:03:45 Nie bój nic, sama skóra jest w dobrym stanie, tylko farba się złuszczyła. Jak odpowiednio przygotujesz skórę do malowania i użyjesz porządnej farby to tapicerka będzie jak nowa ![]() [ wiadomość edytowana przez: Immo dnia 2012-12-06 12:04:14 ] |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2012-12-06 17:20:17
jeden z tricków tapicerów, to zabranie dobrych kawałków skóry z niewidocznych zakładek na fotelu ![]() np pas siedziska pod oparciem zachodzący pod nogi pasażera, takie tam. Podpatrzyłem jednego takiego przy robocie ![]() |
![]() Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2012-12-07 06:53:11 A nie chciałbyś właśnie czarnej skóry z jakiejś omegi B ? Do Monterey'a chciałem zaadoptować cały zestaw z kombi,u gościa leżał w eleganckim stanie za 400zł.Może na allegro dostanie sie w podobnej cenie i zapomnisz o czasochłonnej robociznie. |
![]() mareckiL LOB WETERAN MV6 kombi xero Łódź | 2012-12-07 06:58:48 A może ktoś ma cały komplet tapicerki do B w jasno szarej skórze ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2012-12-07 13:13:25 jezeli to jest ten sam odcien, to spokojnie moge sobie przelozyc ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-05-17 13:10:59 no to dzis Czarnulka przezyla swoja pierwsza eksplozje. Nie ukrywam, ze w sumie to moja wina, gapiostwo, ale coz stalo sie. Niestety za póżno zorientowałem się, że temperatura weszła na czerwone pole i jak już zjeżdzałem na chodnik, to jak jebło pod maską, to woda w ułamku sekundy znalazła się wszędzie, nawet na nogach gościa na chodniku i na tylnej szybie. Gdyby wytrzymała 5s więcej, to bym tego uniknął, ale cóż stało się ![]() Jeżdziłem po Warszawie z włączoną klimą, głównie stałem, a żar jest ponad 30C (komp pokazywał 35-38C). 1. Obstawiam, że nie załączył się wentylator, czy może z włączoną klimą w takich warunkach chłodzenie nie daje rady? 2. Czy po włączeniu klimy od razu powinien uruchamiać się ten wentylator i chodzić, czy włączą się tylko w jakiś warunkach przy włączonej klimie? Jeżeli od razu powinien, to łątwo sprawdzić czy jest winowajcą i od razu sprawdzi się kabelki do niego idące, ew. zrobi się na krótko, jak to kiedyś miał Eryk ![]() Na szczęscie mam zapasowy wąż idący z termostatu do chłodnicy (to ten trzasnął, wygląda jak przegotowana parówka ![]() ![]() |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-05-17 15:06:19 no to jestem spowrotem, moje obserwacje:
Wentylator wlacza sie, nawet jak podjechalem pod garaz i silnik byl za goracy to na samym zaplonie chodzil. Poki nie uzywam klimy temp. bardzo ladnie sie trzyma, maks 100C (3 kreska na digitalu), ale generalnie trzymal na drugiej kresce, a korki byly znacznie gorsze niz wczesniej. Czyli czujnik temp. plynu jest ok?! Wszystko sie zmienia jak wlacze klime, wentylator na bank sie nie uruchamia i jak sadze, to moze byc problemem, bo chlodnica klimy takze sie nagrzewa i sie robi za goraco by chlodzic silnik. 1. Czyzby wiatrak nie uruchamial sie na drugi bieg, jezeli takowy jest? 2. Cos jest nie halo z czujnikiem w sprezarce, ze nie zalacza wiatraka, a tak na logike powinien chodzic? W trasie nie ma problemu, wczoraj wracalem z Parczewa z klima i nie mialem zadnych problemow, ale w koncu wiatr dmucha sam z siebie wtedy ![]() a tak wygladal waz po wybuchu ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: fatboy82 dnia 2013-05-17 15:19:53 ] |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-05-26 22:56:12 co może być przyczyną, że licznik digital zle liczy ogólny przebieg? trip wylicza dobrze, a ogólny przebieg na przejechane ok. 1000km dodał niecałe 400km ?!?!?!?! ![]() Poza tym po wyłączeniu zapłonu "zapomina" trip i jest 0km. Czyżby brakowało prądu po wyłączeniu zapłonu na podtrzymanie pamięci? |
![]() fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2013-06-26 13:59:56 |