| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-04-30 13:32:09 Panowie, trzeba by coś z tym zrobić bo te cholerne myjnie niszczą lakier tak że aż płakać się chce.
A więc proszę Was o zebraniu wszystkich informacji, niezbędnych do samodzielnego zrobienia tej renowacji!! Myślałem o zakupie końcówki do wiertarki (bo ręcznie to jest robota na 5 godzin) i tu powstają pytania: 1. Jaka kupic końcówkę 2. Jakich używać nakładek polerskich (materiał, gąbka..itd) 3. Jakie pasty albo mleczka należy używać (czy trzeba np. polewać wodą lakier itd) 4. Jakie obroty są bezpieczne dla lakieru 5. Jakie są ważne sprawy o których powinien wiedzieć każdy laik chcący samodzielnie spolerować lakier.... Krótko mówiąc, mam nadzieję że jest wśród nas jakiś spec od tych rzeczy.... |
Espero_ProSport_18CD CDJart Wągrowiec | 2003-04-30 15:09:48 Wiertarko czyszczarka przydala by sie i mi, poniewaz mam granatowe Espero!!! STRASZNIE widac plamy po deszczu i ciezko wyrownac wosk recznie. Ale moj kolor mi odpowiada |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-04-30 22:51:06 Są specjalne polerki /takowe oburącz chwytane/ do takowej kosmetyki chociaż jak widziałem w działaniu to nie wiem czy to się bardziej nie nadawa do polerowania autka po dobrej paście z woskiem, a nie do takiej prawdziwej renowacji lakieru! Natomiast oryginalne "tarcze" jak dobrze kojarzę taki rodzaj filcowych wydają się jak najbardziej odpowiednie do tego celu. A co do środków /mleczek,past itp/ to czy na forum nie publikował ktoś kiedys jakiegoś linku do strony Auto-Świata lub t.p.??/tak mi świta../ gdzie była mowa o środkach do naprawdę profesjonalnej renowacji lakieru??...tak impreza u specjalistów kosztuje ok.500zł-600!!...i podobno na min.1-1,5 toku jest spokój!! |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-05-01 08:27:02 Wszytko było by pięknie, ale ja na przykład takiej tarczy razem z "barankiem" do polerowania szukam już od roku i nigdzie nie mogę znaleźć... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-05-01 23:51:49 zawsze błyszczeć To właśnie ktoś kiedyś w"wyciągnął" chyba na forum..a jak się mylę to niech będzie na mnie...może się przyda artykulik ?? |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-05-02 19:14:17 Niestety wciąż nie mam patentu jak bezpiecznie i tanio przeprowadzić operację polerki.... |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-05-04 19:38:44 No i jest pierwszy, który sam spolerował elegancko auto.. imć Tomek Najszybszy Używał gąbki i pasty Tempo, dostępnej na stacjach benzynowych za ok.7zł i wymagających podlewania wodą. Pasta zawiera również wosk i jest pierwszym i ostatecznym środkiem potrzebnym do spolerowania i zabezpieczenia lakieru.... Auto wyglądało olśniewająco.. Pozdrawiam coraz szybszy Maciek [ wiadomość edytowana przez: MaciekGT dnia 2003-05-04 19:41:53 ] |